Σουηδία: Τέλος οι περιορισμοί για τον κορονοϊό τέλος Σεπτεμβρίου

Η Σουηδία θα άρει σχεδόν το σύνολο των περιορισμών κατά του κορονοϊού στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος και της καλής επιδημιολογικής κατάστασης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στη Σουηδία.

Μετά την ημερομηνία αυτή, θα παραμείνουν μόνο οι γενικές συστάσεις αυξημένης υγιεινής και αποστασιοποίησης στους δημόσιους χώρους, αν και η κυβέρνηση σκέπτεται να εισαγάγει ένα εμβολιαστικό πιστοποιητικό για τις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε.

“Ο σκοπός μας ήταν πάντα να μπορούσαμε να άρουμε τους περιορισμούς μόλις αυτό θα ήταν δυνατό”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Η σκανδιναβική χώρα ακολούθησε ξεχωριστή πορεία στη διάρκεια της κρίσης αποφεύγοντας να επιβάλει λοκντάουν αλλά καλώντας σε τηλεεργασία στον μέγιστο βαθμό, εισάγοντας μέγιστο αριθμό ατόμων στις συγκεντρώσεις ή ακόμη περιορισμούς στα τραπέζια και στις ώρες ανοίγματος των εστιατορίων ή των μπαρ, εκ των οποίων ορισμένοι εξακολουθούν να ισχύουν.

Η προοδευτική άρση των μέτρων αυτών είχε προγραμματιστεί τον Μάιο στο πλαίσιο ενός σχεδίου πέντε σταδίων, το τέταρτο εκ των οποίων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περίπου το 70% των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης