Εμβολιαστικό Κέντρο στο νέο Λιμάνι: Το κλείνουν λόγω χαμηλής προσέλευσης(;) ενώ την περασμένη εβδομάδα γίνονταν 400 εμβολιασμοί ημερησίως

 

Πολλά ερώτημα έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση του τερματισμού της λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου στο νέο Λιμάνι, στο τέλος του μήνα, καθώς το αιτιολογικό της χαμηλής προσέλευσης δεν δείχνει να πείθει.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μόνο την προηγούμενη εβδομάδα τα ραντεβού πολιτών είχαν φθάσει τα 400 περίπου την ημέρα, δηλαδή σχεδόν περισσότερα από τα μισά που γίνονταν σε όλα τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα του νομού.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανάρτηση:

Αισθητή είναι η δυσαρέσκεια στην Πάτρα από την είδηση ότι στο Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι προγραμματίζεται να μπει λουκέτο.

Ήταν Πέμπτη 15 Απριλίου όταν άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του, εξυπηρετώντας χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης Αχαΐας που έσπευσαν να κάνουν εκεί το εμβόλιο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, είχε καταφέρει να θεωρείται το αρτιότερο εμβολιαστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου οργάνωσης των υπηρεσιών του.

Άρτια και πλήρως στελεχωμένο, αποκλειστικά από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, το Εμβολιαστικό Κέντρο, που εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον τότε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατεβάζει ρολά στο τέλος του μήνα. Αιτία; Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία με τους φορείς να ζητούν η απόφαση να επανεξεταστεί.

Οπως εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος: "Δεν είναι ωραία αυτή η εξέλιξη για τρεις λόγους. Αρχικά, θα πρέπει να δίνονται μονοσήμαντα μηνύματα αυτήν την περίοδο.

Κατά δεύτερον, το Εμβολιαστικό Κέντρο μπορεί άψογα να λειτουργήσει αποσυμφορίζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία τα οποία πιέζονται και από την πανδημία.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι σε λίγο καιρό, όλα δείχνουν, ότι θα έχουμε και τρίτη δόση εμβολίων. Τότε τι θα γίνει; Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση αυτή χρειάζεται επανεξέταση."

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον στην πλατφόρμα emvolio,gov.gr, όπου κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς το μήνυμα που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει:

«Δεν βρέθηκε διαθέσιμο ραντεβού για την 1η δόση σε αυτό το κέντρο. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο κέντρο».

Εξάλλου, όπως δηλώνει στο tempo24 η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, "είναι πραγματικά λυπηρό να συμβαίνει αυτό. Όλο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του με την εξέλιξη αυτή, καθώς θα μπορούσε σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να λειτουργήσει ως αποσυμπιεστής της κατάστασης για τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας."

Διαβάστε επίσης