Μαζαράκης: "Κλέβουν" δείγμα ασθενών και το παρουσιάζουν σαν δικό τους" - "Μάστιγα" οι αναρρωτικές άδειες

 

Σε μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη σχετικά με υγειονομικούς που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και δε θέλουν παράλληλα να περάσουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, προχωρά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας και γνωστός καρδιολόγος της Πάτρας, Ανδρέας Μαζαράκης. 

Όπως εξηγεί μιλώντας στο tempo24.news τις τελευταίες ώρες διερευνώνται περιστατικά συναδέλφων του σε νοσοκομεία της χώρας, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και προσπάθησαν να εμφανιστούν θετικοί στον κορονοϊό για να παραμείνουν στα καθήκοντά τους και να μην περάσουν σε αναστολή.

"Υπάρχουν περιπτώσεις - ελάχιστες - που διευρωνούνται. Για να αποφύγουν την αναστολή των καθηκόντων τους προσποιούνται ότι έχουν νοσήσει, παρουσιάζοντας ένα θετικό τεστ.

Παίρνουν δείγμα από ασθενείς με κορονοϊό και το παρουσιάζουν με τα δικά τους στοιχεία και έτσι για έξι μήνες δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.", αναφέρει ο κ. Μαζαράκης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο (σ.σ. και άρα έχουν επαρκή αριθμό αντισωμάτων), οι οποίοι παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους με την επίδειξη πιστοποιοητικού νόσησης.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις - εάν επαληθευτούν - επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν θετικοί στον κορονοϊό με δείγμα που ελήφθη από ασθενή και όχι από τους ίδιους, ώστε να εκδόσουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Ο κ. Μαζαράκης αναφέρει: "Είναι δύσκολο να πέσει στην αντίληψη κάποιου κάτι τέτοιο, όμως εφόσον αυτό συμβεί πρέπει άμεσα να καταγγελθεί στους αρμόδιους και να ακολουθήσει επαλήθευση του δείγματος μέσω DNA."

Μάστιγα... οι αναρρωτικές άδειες

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι οι προσπάθειες να ξεπεραστεί ο... σκόπελος της αναστολής δε σταματούν. Σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μπαράζ αναρρωτικών αδειών και μάλιστα σε υγειονομικούς και εργαζόμενους νοσοκομείων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο γνωστός καρδιολόγος, μιλώντας στο tempo24.news, επισημαίνει: "Υπάρχουν μαϊμού αναρρωτικές άδειες. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά αυτό δείχνουν τα στατιστικά. 

Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγο καιρό οι αναρρωτικές άδειες να είναι συγκεκριμένος αριθμός και τώρα αυτός ο αριθμός να είναι υπερπολλαπλάσιος.

Κάτι δείχνει, ότι κάποιοι προσπαθούν να "ξεγελάσουν" το σύστημα και να αποφύγουν τον εμβολιασμό χωρίς να περιέλθουν σε αναστολή εργασίας."

Ο κ. Μαζαράκης προτείνει να υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και οι αρμόδιες επιτροπές να δυνεδριάζουν χωρίς καθηστερήσεις και να ελέγχουν αν όντως ο εργαζόμενος που ζήτησε αναρρωτική άδεια, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ή όχι.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ