Πρόταση για Αποστολάκη

του Πάνου Μαντά, Αρχιτέκτονα

 

Ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης δεν δείλιασε στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον συμβούλευσε, την τελευταία στιγμή βέβαια, το τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που αναλάβει αυτά που του πρότεινε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς συνεννόηση με την Αντιπολίτευση. 

Ο κ. Αποστολάκης δεν αποδείχθηκε ούτε κατώτερος των περιστάσεων, όπως ισχυρίζεται ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη, κι’ αυτό αποδεικνύεται από το παρελθόν του, γιατί μόνο ένας πατριώτης σαν κι’ αυτόν και μάλιστα από το Ρέθυμνο της Κρήτης, θα μπορούσε να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Φτάνουν αυτά που ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά, πως αυτοί του Μεγάρου Μαξίμου, ανατριχιάζουν πριν καν συνεννοηθούν με την αντιπολίτευση, σε μια διακομματική συναίνεση, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα που περιλαμβάνει το θεσμό της Προστασίας του Πολίτη.

Δίνοντας την πολιτική εξήγηση επί του προκείμενου, πότε θα αντιληφθούμε πως όλα εξελίχθηκαν παίζοντας με την πολιτική απειρία του κ. Αποστολάκη, την οποία ναι μεν δεν εκμεταλλεύτηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, αλλά σε όλους έδωσε να καταλάβουν ότι, πέρασαν εκείνοι οι καιροί που τα κόμματα αποφάσιζαν αρχηγικά, δίχως την συναίνεση ούτε των οπαδών τους.

Φανταστείτε λοιπόν, κατά πόσον θα μπορούσε να γίνει και διακομματική συνεννόηση, μεταξύ Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Αντιπολίτευσης, δηλαδή ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κ.λπ. γι’ αυτό το σημαντικό θέμα της Προστασίας του Πολίτη που περιλαμβάνει την Οργάνωση της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Ας αναλάβει ο ίδιος ο κ. Κ. Μητσοτάκης, αυτό το Υπουργείο, όχι για να δούμε τις ικανότητές του αλλά και επειδή, δεν πρόκειται να βρει κάποιον άλλο άνθρωπο επιπέδου αποδεκτό από όλο το πολιτικό φάσμα, και όπως τον θέλει αυτός.    

Υπάρχει ακόμα η λύση του κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, εφόσον του γίνει εκ νέου πρόταση, με διακομματική συναίνεση. Αυτός μετά βεβαιότητας, δεν πρόκειται να αρνηθεί σε μια τέτοια λύση, επειδή κι’ αυτός θα πρέπει να πάρει τις ευθύνες του, που του αναλογούν, γιατί ακόμα είναι νέος.

 

Διαβάστε επίσης