Ο Φωκίων Ζαΐμης στο «Authentic-Olive-Net»

 

Την Κυριακή 22 Αυγούστου στη μαρίνα της Πρέβεζας , στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Authentic-Olive-Net: Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Φωκίων Ζαΐμης. 
Στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαΐμης, τόνισε τη σημασία της πιστοποίησης του ελαιολάδου και πώς αυτή μπορεί να διαφοροποιήσει και να επιτύχει ένα συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την εκάστοτε μικρομεσαία – τοπική επιχείρηση ελαιολάδου. 
Έπειτα, ο κ. Ζαΐμης, επεσήμανε  τη συμβολή της αρμονικής  συνεργασίας  των Αρμοδίων Περιφερειακών Αρχών (Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης), των Επιμελητηρίων καθώς και των Ερευνητικών Ινστιτούτων, με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας και εύκολα εφαρμόσιμων διαδικασιών από τις επιχειρήσεις ,ώστε ο ελαιοκομικός κλάδος και πιο συγκεκριμένα το ελαιόλαδο να αποτελέσει την έξυπνη, βιώσιμη και ισχυρή εξαγωγική οικονομία της χώρας μας.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Ιωάννης Μπουρής και οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι, υπογραμμίζοντας το πόσο πολύτιμη είναι η πιστοποίηση της αυθεντικότητας και η ανάπτυξη δικτύων προώθησης του ελαιολάδου, τόσο για τον έλληνα καταναλωτή όσο και για τον έλληνα αγρότη που δραστηριοποιείται στον ελαιοκομικό κλάδο.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ελαιο-γευσιγνωσία 5 ποικιλιών ελαιολάδου, δύο  ελληνικών (Λιανολιά Κερκύρας και Κορωνέικη) και τριών ιταλικών (Κορατίνα, Περανζάνα και Φαβολόζα), καθώς επίσης και γαστρονομική επίδειξη συνταγών από τους Chef κ. Γεώργιο Παλησίδη και κ. Pasquale Lembo με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο.

 

Διαβάστε επίσης