Γιώργος Ρώρος: Πού είναι ο διάλογος κ. Πελετίδη;

 

Η εξουσία δημιουργεί συνήθως την αίσθηση της παντοδυναμίας και της μονιμότητας, σε αυτό έχει περιέλθει η δημοτική αρχή σε vertigo. Έτσι εξηγείται ότι δεν απαντά σε έγγραφα, ερωτήσεις δεν δίνει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να βοηθήσει το ρόλο μας για την  θεσμική μας λειτουργία, απεχθάνεται την αντιπολίτευση, κατήγγειλε όμως  και διεκδικούσε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Την Παρασκευή 27/8/21 είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Μόλις 18 ώρες πριν απέστειλαν κατεπείγον θέμα ημερήσιας διάταξης με θέμα: «έγκριση σημειακής τροποποίησης σχεδίου πόλεως χώρος ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ» χωρίς να συνοδεύεται από κανένα σχέδιο. Σε επικοινωνία του αρμόδιου αντιδημάρχου με τον επικεφαλής μας, του εξέφρασε την αδυναμία τοποθέτησης μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα και χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε διαβούλευση.

Το θέμα τέθηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Ο δημοτικός σύμβουλος της Ώρας Πατρών Γιάννης Τσιμπούκης, αφού επιχειρηματολόγησε και ζήτησε αναβολή τριών ημερών απείχε από τη διαδικασία συζήτησης. Ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτείται να έχει γίνει αντικείμενο διαλόγου με το συμβούλιο του Ανατολικού διαμερίσματος, τους φορείς, τους συλλόγους της περιοχής αλλά και με επιστημονικούς φορείς της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι πριν ένα μήνα η παράταξή μας το είχε θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μας απαντήσει ο δήμαρχος, ότι δεν έχει καμία ενημέρωση και ευθύς θα το έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο. Έγινε κάποια ενημέρωση το διάστημα στο Δήμαρχο την οποία δεν γνωρίζουμε και γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο δύο μέρες πριν που συνεδρίασε; Τι ήταν αυτό που καθιστούσε το επείγον στην υπόθεση;

Το θέμα ήρθε σε συζήτηση χωρίς να έχει προχωρήσει ο δήμος σε διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θεώρησε αρκετό, ότι υπάρχει στο κείμενο μια αφηρημένη δέσμευση του Υπουργείου για όλες τις προβλεπόμενες μελέτες, κυκλοφοριακές, πράξεις αναλογισμού, μελέτες διαμόρφωσης του οδικού χώρου, ανάπλαση της περιοχής, περιβαλλοντολογική και πολεοδομική αποκατάσταση, διάνοιξη βασικών αρτηριών της περιοχής, βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας... Ομολογουμένως μας εκπλήσσει η ευπιστία του κ. Πελετίδη...  με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι στην επιτροπή ποιότητας ζωής το ψήφισαν χέρι χέρι από κοινού συγκροτώντας τώρα το λευκό μέτωπο... Ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη συνοικία, θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου και όχι λογικές απομόνωσης των πιο ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας. Αντιλαμβανόμαστε να έχει τέτοιες λογικές φοβικές προς την κοινωνία  η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο δήμαρχος  σέρνεται πίσω από αυτές; Ο κ. Πελετιδης ως καλός μαθητής των διατάξεων Θεοδωρικάκου έκανε άμεσα πράξη τον νέο νόμο που προβλέπει την κατάργηση κοινοτήτων και διαλόγου με συλλογικότητες.

Επειδή τίποτα δεν ενισχύει περισσότερο την εξουσία από τη σιωπή θα είμαστε παρόντες να καταθέτουμε προτάσεις και να υπερασπιζόμαστε τη συμμετοχική δημοκρατία αυτή που ξέχασε η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Πελετίδη.

Διαβάστε επίσης