Άρης Σερβετάλης – «Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει Άγιος»

Τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού».

Ο ηθοποιός μίλησε για αυτό τον ιδιαίτερο ρόλο στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ενώ εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της Τετάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον υπάρχουν Άγιοι σήμερα, ο Άρης Σερβετάλης είπε:
«Οι βίοι των αγίων είναι ένα παράδειγμα για όλους. Από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου βγαίνει ότι κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγιος αρκεί να πορευτεί στον δρόμο της αλήθειας. Είναι ένα άθλημα.

»Κάθε μέρα τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί, ποιοι είμαστε, πού πάμε, τι κάνουμε. Έχουμε μπει σε ένα δρομολόγιο και τρέχουμε».

Ενώ όταν η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν υπάρχει λόγος ένας άθεος να παρακολουθήσει την ταινία, εκείνος απάντησε: «Γιατί όχι;»

Ως προς τη συνεργασία με τη Γελένα Πόποβιτς, που έχει επίσης μιλήσει ανοιχτά για την πίστη της στον Θεό, ο ηθοποιός είπε:
«Ήταν ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Έγινε όμως με αγάπη. Ο άγιος είναι ένας άνθρωπος που δίνει όλη του την εμπιστοσύνη στον Θεό. Ο άγιος έτσι παίρνει Θείες ενέργειες. Με συγκέντρωση πολλή προσπάθησα να μπω στον ρόλο και με σωματική κούραση και προσευχή να μας οδηγήσει ο άγιος να μπορέσουμε να αφηγηθούμε την ιστορία του

»Η τύχη είναι ένα καλλιτεχνικό όνομα του Θεού».
πηγη

Διαβάστε επίσης