Μέτρα για τους ανεμβολίαστους

του Πάνου Μαντά, Αρχιτέκτονα

 

Τα rapid tests ή τα self tests, χρειάζονται προληπτικά αλλά δεν αρκούν, για να σταματήσουν την Πανδημία. Πολλοί εκ των συνανθρώπων μας τα χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν ότι είναι υγιείς, για να μην φοράνε μάσκα, παρότι είναι ανεμβολίαστοι.  

Εν τω μεταξύ η μετάδοση της νόσου με τις μεταλλάξεις της έχει γίνει ταχύτερη προς όλους.

Πολλοί εκ των ανεμβολίαστων, περιμένουν το τείχος ανοσίας να υψωθεί περισσότερο, εννοείται σε ποσοστά, για να απαλλαγούν από την νόσο, παρότι γίνονται φορείς μετάδοσης της νόσου και για τους εμβολιασμένους. Τα τελευταία μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση μετά βεβαιότητας δεν επαρκούν, επειδή το κίνημα των ανεμβολίαστων, αρχίζει να γίνεται πιο συμπαγές.

Επικαλούνται ως και το Θεό και όλες τις δεισιδαιμονίες και προφητείες του μεσαίωνα, για να δικαιολογήσουν την στάση τους, απέναντι των πολλών που εμβολιάστηκαν και υποχρεωτικά θα κάνουν και τρίτο εμβόλιο αν χρειαστεί, εξ’ αιτίας αυτών που επιμένουν στην ανοσία τους.

Το παράδοξο είναι, πως αυτοί που διακινούν την διαφήμιση του εμβολιασμού, επιχειρούν να κατηγορήσουν, την αριστερά ως υποκινητή των ανεμβολίαστων, ενώ έχει αποδειχθεί ότι στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αντιρρησιών προέρχεται από την άκρα δεξιά.

Οι αντιρρησίες στον εμβολιασμό δεν είναι μόνο θρησκοληπτικής προέλευσης, σ’ αυτούς περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων ανθρώπων. Είναι αυτοί που ασχολούνται με τις πάσης φύσεως εργασίες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς που υπάγονται στα σώματα ασφαλείας, αξιωματικούς και οπλίτες, σε όλα τα σώματα στρατού.       

Είναι και οι υγειονομικοί, που υπηρετούν την Ιατρική και έχουν ορκιστεί στους κανόνες του Ιπποκράτους, οι νοσηλευτές, οι κοινωνικοί λειτουργοί και αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες που βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Τα μέτρα κατά της πανδημίας, πρέπει να αφορούν όλους τους κατοικούντες στην Ελλάδα και να παρουσιάζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, για να εισέλθουν έως και στα Super Market, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς ανθρώπων κ.λπ.

Κατόπιν συνεννόησης, οφείλουν τα δημοκρατικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να βρουν εκείνες τις νομικές διεξόδους ώστε, να καταστήσουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να εξασφαλίζουν την ζωή τους από την ζωή του πλησίον τους και να επικαλούνται και το Θεό ως χριστιανοί, και λόγω του κράτους πρόνοιας αυτής της χώρας που τους έχει εξασφαλίσει τα περί του ζειν.

Το κράτος πρόνοιας πήρε μέτρα μεθοδικά κατά της Πανδημίας, όπως και στην περίπτωση του προσωρινού ΑΜΚΑ για να εμβολιαστούν όλοι οι οικονομικοί μετανάστες, οι διαμένοντες στην Ελλάδα.

Την πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη για την πράσινη κάρτα του εμβολιασμού GREEN PASS, που υιοθετήθηκε από τα κράτη της Ευρώπης, πρέπει να την λάβουμε σοβαρά υπόψιν, για να μπορούμε να μετακινούμαστε παντού, να δημιουργούμε απελευθερωμένοι πλέον απ’ αυτή τη νόσο, και κοινωνικά και οικονομικά.     

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ