Παγώνη: Δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι- Ανησυχία για τον αριθμό των νεκρών

Τη βεβαιότητα ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν από κορωνοϊό, εξέφρασε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοσήσουν, θα νοσήσουν όλοι».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι μετά από 18 μήνες, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε το εμβόλιο διότι έχουμε εμπειρία δισεκατομμυρίων ανθρώπων πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και μελέτες.  «Είμαστε αιχμάλωτοι μιας νόσου, έχουμε το εμβόλιο και δεν το κάνουμε. Αν δεν εμβολιαστούμε δε θα σωθούμε, δε θα προχωρήσουμε την επόμενη φάση της ζωής μας, δε θα είμαστε ελεύθεροι», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη. 

Τόνισε επίσης ότι «Από αυτούς που ‘έφυγαν’ χθες κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος, ενώ, όπως είπε, «Περιστατικά εμβολιασμένων που νόσησαν είναι ελάχιστα και δεν είναι σημαντικά». Επεσήμανε μάλιστα ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται και είναι πολύ επιθετική αλλά και μεταδοτική στη νεολαία. «Πολύς κόσμος μπήκε και στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι έφτασαν και σε ΜΕΘ», συμπλήρωσε. 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σημείωσε ότι η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να ενημερώσει και να πείσει τους υγειονομικούς επιστημονικά να εμβολιαστούν, προσθέτοντας ότι «Με το να κουνάμε δάκτυλα δεν πείθουμε κανέναν». Δήλωσε ακόμη ότι  «Οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να βγουν. Ήταν γεμάτα τα σοκάκια στα νησιά, ιδιαίτερα στο καλοκαίρι». 

Τι έγινε στο Ισραήλ 

Όσον αφορά το Ισραήλ,  σχολίασε ότι «63,5% έχουν εμβολιαστεί «Έχεις τείχος ασφαλείας με 63,5%; Πρέπει να πας 80 plus», είπε. «Πέταξαν αμέσως τις μάσκες και ξεκίνησαν τα πάρτι. Εμείς δεν πάμε έτσι», πρόσθεσε η κ. Παγώνη, ενώ για την Ελλάδα, είπε πως «Το στόχο (τείχους ανοσίας) 80 plus δεν θα τον πετύχουμε τον Σεπτέμβρη.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τρέξουν οι εμβολιασμοί στις ομάδες των 50,60,70, αλλά και των νέων ανθρώπων, επισημαίνοντας  ότι επόμενες μεταλλάξεις θα έρθουν, καθώς ήδη στις ΗΠΑ στην Καλιφόρνια έχει εμφανιστεί και άλλη μετάλλαξη. 

Ανησυχία για τον αριθμό των νεκρών

Η κ. Παγώνη, τόνισε ακόμη ότι υπάρχει προβληματισμός για τον χθεσινό αριθμό των νεκρών. «Για Κυριακή τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, με λίγα τεστ. Μας προβληματίζουν πάρα πολύ ο αριθμός των νεκρών, η αύξηση των διασωληνωμένων η αύξηση των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες COVID. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ», σημείωσε, ενώ σημείωσε ότι εδώ και αρκετό καιρό τα νοσοκομεία ζουν δύσκολη φάση.

«Έχουν να διαχειριστούν ασθενείς COVID και ασθενείς non COVID, και οι ΜΕΘ το ίδιο. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η διαχείριση δεν είναι τόσο εύκολη για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειάζεται ενίσχυση ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε αναμονές ακόμα και σε χειρουργεία για τους non COVID», είπε. 

Να υπάρξουν συνεργεία στα σχολεία 

Σχετικά με τα σχολεία, η κ. Παγώνη  προειδοποίησε ότι  τον «Σεπτέμβριο ανοίγουν ΑΕΙ, σχολεία, γυμνάσια, πανεπιστήμια  και θα πρέπει να υπάρξει ασφάλεια με εμβολιασμένους καθηγητές, μαθητές και φοιτητές». 

Ευχήθηκε μάλιστα να υπάρχουν συνεργεία και στα σχολεία και στα ΑΕΙ για να εμβολιαστούν  μαθητές και φοιτητές, σημειώνοντας ότι παλαιότερα οι εμβολιασμοί γίνονταν στους σχολικούς χώρους. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ