Γιατί χρειάζεστε (και πρέπει να κάνετε) διάλειμμα από την δουλειά

Ο καθένας χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα τόσο από την δουλειά όσο και από τις υποχρεώσεις γύρω από αυτήν. Αυτές οι μέρες του Αυγούστου μας χαρίζουν την ιδανική ευκαιρία για να βρεθούμε έστω και λίγες ώρες εκτός, να αφήσουμε στην άκρη την ρουτίνα των δεσμεύσεων και επιτέλους να χαλαρώσουμε.

Τα σημάδια ότι χρειάζεστε διάλειμμα

Μερικές φορές, είναι προφανές ότι χρειάζεστε διακοπές. Σε άλλες περιπτώσεις, το άγχος μπορεί να σας κατακλύσει. Μπορεί να μην είστε σε θέση να αναγνωρίσετε πότε κινδυνεύετε από «burn-out».

Ορισμένα σημάδια που θα σας προειδοποιήσουν, περιλαμβάνουν:

Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.
Κυνισμός για τη δουλειά.
Δυσκολία συγκέντρωσης.
Αρρωσταίνετε πιο συχνά.
Μειωμένη ενέργεια.
Έλλειψη κινήτρων.
«Πεσμένη» διάθεση.
Εκνευρισμός.
Σωματικά συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι ή στομαχόπονοι.
Μειωμένη απόδοση στην εργασία.
Διαταραχές ύπνου.

Τα καλά των διακοπών

Είτε φύγετε για διακοπές είτε απολαύσετε το ρεπό σας κάνοντας κάτι διαφορετικό, θα επωφεληθείτε ποικιλοτρόπως.

Μερικά από τα οφέλη που μπορεί να απολαύσετε όταν κάνετε ένα διάλειμμα περιλαμβάνουν:

-Μειωμένο άγχος: Προφανώς, αισθάνεστε λιγότερο άγχος όταν δεν βρίσκεστε σε αγχωτικό περιβάλλον. Αλλά τα διαλείμματα φέρνουν κάτι περισσότερο από αυτό. Διακόπτουν τον κύκλο του άγχους που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

-Ξεκούραση: Ξεφεύγοντας από τον κύκλο του χρόνιου στρες, μπορείτε να επαναφέρετε τον εαυτό σας σωματικά και ψυχικά σε ένα πιο υγιές μέρος.

-Συγκέντρωση: Επειδή μια χρόνια ενεργοποιημένη απάντηση στο στρες μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη δημιουργικότητα, προβλήματα μνήμης και άλλα θέματα, αυτό το διάλειμμα μπορεί να οδηγήσει σε πιο εστιασμένη σκέψη και αυξημένη δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

πηγή