Δένδιας: Το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους

14/08/2021 | 14:35

Μήνυμα για την συμπλήρωση 47 ετών από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τονίζει πως

«Η σημερινή ημέρα ξυπνά μαύρες μνήμες για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής που οδήγησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου. Είναι επίσης ημέρα τιμής προς τους νεκρούς και αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα. Είναι και ημέρα χρέους απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, εκτοπισμένους και εγκλωβισμένους, αλλά και ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους – μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.».

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

πηγή

Μοίρα Τσιγγάνα
31/01/2026 | 08:47

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!