Αν δεν αλλάξουμε τα κακώς κείμενα κάθε φορά θα κάνουμε απλά διαπιστώσεις

Του Χάρη Τσίτσικα Προέδρου Ένωσης Αστυνομικών Αχαίας

Ώρα 11.00 και στο κέντρο επιχειρησεων της Άμεσης Δρασης Πατρών  σημαίνει συναγερμός καθώς υπάρχει ληστεία σε εξέλιξη σε πρακτορείο ΠΡΟ. ΠΟ. Η πρώτη σκέψη κάθε εκφωνητή είναι να στείλει την Ομάδα Δίας  την ταχύτερη ομάδα ανταπόκρισης.

 

Η ομάδα Δίας όμως βρίσκεται.... μακριά σε ένα ακόμα έκτακτο περιστατικό μεταγωγης κρατούμενου στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι να φυλάνε ως σκοποί στο Μεταγωγων. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποτύχαμε να έχουμε την ταχιστη ανταπόκριση. Περιστατικά εκατοντάδες και η Ομάδα Δίας χαμένη στη..... μετάφραση και στα παρεργα. Ηδη οι ελλείψεις είναι σοβαρές σε προσωπικό λόγω ηλικίας η κόπωσης. Οι αποχωρήσεις αρκετές. 

 

Ελπίζω να μην πρέπει να δούμε σκηνές  ανάλογες  με αυτές που είδαμε να βιώνει η πατρίδα μας με τις φωτιές ώστε να αφυπνηστουμε. Δυστυχώς μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας νοσεί επιχειρησιακα. Το προηγούμενο πρωί ο Διοικητής των φυλακων Αγίου Στεφάνου  αν και διαθέτει ειδική ομάδα 10μελη  ζήτησε την ΟΠΚΕ Αχαΐας άκουσον άκουσον για να βγάλει έναν κρατούμενο με πατεριτσες από το κελί του για να γίνει μεταγωγη. Την ίδια στιγμή όλοι οι συνάδελφοι αγωνίζονται μέσα σε όλα τα  αλλά να προστατέψουν και τον φυσικό μας πλούτο  με τι προσωπικό και ποιες αντοχές; Τα αίτια γνωστά οι λύσεις προφανείς αρκεί να υπάρχει η βούληση. Υπάρχει;; Ουδεις μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.

 

Ο Χάρης Τσίτσικας είναι πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Διαβάστε επίσης