Μαμά προσοχή! Είσαι κουρασμένη!

4 σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε απεγνωσμένα ξεκούραση

Ο ρόλος της μαμάς είναι ο πιο δύσκολος για μία γυναίκα και η καθημερινότητα με το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς, τον κάνει ακόμα δυσκολότερο.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος και οι καθημερινές υποχρεώσεις φαίνονται ατελείωτες! Για μία μαμά, πρώτη προτεραιότητα είναι τα παιδιά και πολλές φορές στην προσπάθειά μας να αντεπεξέλθουμε σε όλα, δε συνειδητοποιούμε πόση κούραση έχει συσσωρευτεί μέχρι που νιώθουμε έτοιμες να καταρρεύσουμε! Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που μας προειδοποιούν;

1. Ξεχνάμε πράγματα
Σίγουρα αυτό εξαρτάται και από τον χαρακτήρα, αν όμως δεν το συνηθίζετε και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι ξεχνάτε πράγματα που πρέπει να κάνετε ή πού έχετε βάλει αντικείμενα μέσα στο σπίτι, μάλλον είναι η ώρα να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να χαλαρώσετε.

2. Έχουμε νεύρα και φωνάζουμε συχνά
Στο σπίτι επικρατεί η απόλυτη τρέλα και εμείς πρέπει να τη διαχειριστούμε. Φωνάζετε, νευριάζετε εύκολα και μετά από λίγο παραδέχεστε ότι δεν υπήρχε λόγος; Η κούραση έχει εξαντλήσει την υπομονή σας και φυσικά ξεσπάτε όπου βρείτε!

3. Η διαρκής κούραση
Έχετε ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής σας και πλέον νιώθετε μία διαρκή, συσσωρευμένη κούραση. Ο 7ωρος -στην καλύτερη περίπτωση- βραδινός ύπνος μοιάζει να διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα και κάθε πρωί νιώθετε όλο και πιο κουρασμένη.

4. Δεν νιώθετε ο εαυτός σας
Παλαιότερα δε χορταίνατε να παίζετε με τα παιδιά σας, φτιάχνατε δύο και τρία φαγητά για να εξυπηρετήσετε τα γούστα όλων, πλέον όμως δε βλέπετε την ώρα να περάσει η μέρα, να έρθει το βράδυ και να πέσετε για ύπνο.

Αν στα παραπάνω βλέπετε τον εαυτό σας, ήρθε η ώρα να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και να ξεκουραστείτε! Η αλήθεια είναι ότι στην καθημερινότητα μίας μαμάς δύσκολα χωράνε διαλείμματα, πρέπει όμως να ηρεμήσετε και χαλαρώσετε όσο περισσότερο μπορείτε για το καλό όλων στο σπίτι!



mothersbloggr

Διαβάστε επίσης