Το tempo24 στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Γλίτωσε από τη φωτιά ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Υπο έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία.

Στην Αρχαία Ολυμπία, όπου η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τιτάνια μάχη για να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

 

 

Τα μεσάνυχτα σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες βρέθηκαν στα 500 μέτρα από το μουσείο ωστόσο δεν επεκτάθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργήθηκαν στην περιοχή αντιπυρικές ζώνες, ενώ ανέλπιστος σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν η άπνοια που επικράτησε.

w05-82432california_2.jpg

230792967_1635114490028051_1505999807661410156_n.jpg

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο ρίχνει προληπτικά νερό στην περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Στην περιοχή παραμένει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ έφτασε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Συνολικά στην Ηλεία έχουν εκκενωθεί 8 οικισμοί. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση ότι εχθές το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν 7 πυρκαγιές στην Ηλεία από τις οποίες οι 4 σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

Διαβάστε επίσης