Χαρδαλιάς: 7 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία - Δύσκολες οι επόμενες μέρες

Οι 4 στην Αρχαία Ολυμπία

Επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην Αρχαία Ολυμπία δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής. 

Όπως ανέφερε, το μέτωπο της Ηρακλειάς πήρε γρήγορα διαστάσεις και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο 1 χιλιομέτρου που έχει σχηματιστεί, στο Πελόπιο. Σημείωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα, 50 οχήματα 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Για τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι εστάλησαν 5 μηνύματα για εκκένωση χωριών από το 112 και ότι στο σημείο επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 58 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Πρόσθεσε δε ότι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων, ενώ στις 4 το μεσημέρι το λιμενικό επιχείρησε τον απεγκλωβισμό κατοίκων με 5 πλωτά μέσα. 

Για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επισήμανε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, παρέμειναν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα.

«Δίνουμε τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας το 112 και τα έργα πρόληψης, το πρόγραμμα Δρυάδες και οι καθαρισμοί που έγιναν», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τον εναέριο στόλο, επισήμανε ότι η ενίσχυσή του κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε με τα περισσότερα κατά κεφαλήν εναέρια μέσα. 

Τέλος, τόνισε σε δραματικό τόνο ότι και αύριο είναι μια δύσκολη μέρα, όμως προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

 

Πηγή: skai.gr

 

Διαβάστε επίσης