Ο Κλοπ αποφάσισε: Δεν παραχωρείται ο Τσιμίκας

 

 

Ο Γιούνγκερ Κλοπ αποφάσισε να κρατήσει τον Κώστα Τσιμίκα και την νέα χρονιά στην Λίβερπουλ και έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια περί δανεισμού. Έντονο ενδιαφέρον είχε εκφράσει η Νάπολι για την απόκτηση του Έλληνα αμυντικού, αλλά μετά την απόφαση του Κλοπ σταμάτησαν όλες οι επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το περασμένο καλοκαίρι η Λίβερπουλ δαπάνησε 13 εκατ. ευρώ για να κάνει δικός τον Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό προσφέροντας του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Έλληνας άσσος, καθώς στην αρχή της σεζόν δεν πήρε τα παιχνίδια που ήθελε και τον Δεκέμβρη τραυματίστηκε  στον οπίσθιο χιαστό του δεξιού του γόνατου και τον άφησε δύο μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Κώστας Τσιμίκας την περασμένη σεζόν με την Λίβερπουλ πραγματοποίησε συνολικά 7 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Champions League και κύπελο. Πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των «κόκκινων» έγινε στο παιχνίδι κόντρα στην Λίνκολν, στο πλαίσιο των 32 του Λιγκ Καπ.

Μάλιστα, από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου υπήρχαν οι φήμες για τον δανεισμό στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Γαλατάσαραϊ, χωρίς όμως να υπάρξουν εξελίξεις με τον Έλληνα αμυντικό να μένει στην ομάδα του Κλοπ.

Μετά το τέλος της φετινής σεζόν νέα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως από την Ιταλία, που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Νάπολι που ήθελε να τον αποκτήσει ως δανεικό, καθώς ο παίκτης αγωνίστηκε ελάχιστα με την Λίβερπουλ την χρονιά που μας πέρασε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλική ομάδα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Τσιμίκα και τον Ιανουάριο του 2020 όσο ακόμα αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.

Πλέον ο Κλοπ ξεκαθάρισε, πως θα κρατήσει τον Τσιμικά στην ομάδα, καθώς αναγνωρίζει την δουλειά που έχει κάνει και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει για να βελτιωθεί σαν ποδοσφαιριστής σε σχέση με την πρώτη του χρονιά. Ουσιαστικά έβαλε τέλος σε οποίες προσπάθειες είχαν οι ομάδες για τον αποκτήσουν ως δανεικό.

Λίγο μετά την έναρξη της φετινής προετοιμασίας ο Τσιμίκας είχε δηλώσει πως χρειάζεται να καταβάλλει πολλές προσπάθειες και να δουλέψει σκληρά για να καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή. Ακόμα τόνισε, πως για να βρει θέση στην βασική ενδεκάδα θα πρέπει να ανταγωνιστεί τον Ρομπερτσον που τον θεωρεί τον καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο.

Σίγουρα όμως, για να αποχωρήσει ο Τσιμίκας από τους «κόκκινους» θα πρέπει να έρθει μια πολύ ελκυστική προσφορά που θα ικανοποιήσει πλήρως την Λίβερπουλ.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ