Ο κορονοϊός ισοπεδώνει την αμερικανική ήπειρο

 

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να προκαλεί έναν καταστροφικό απολογισμό στην αμερικανική ήπειρο. Αργεντινή, Κολομβία, Κούβα, Ισημερινός και Παραγουάη βρίσκονται μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο εβδομαδιαίο ποσοστό θανάτων, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (PAHO).

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, ιδίως μεταξύ ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η Κούβα καταγράφει υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων Covid σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο σημείο στην πανδημία εκεί, επισήμανε η αξιωματούχος, προσθέτοντας πως την τελευταία εβδομάδα περισσότεροι από 7000 ανήλικοι και σχεδόν 400 έγκυες διαγνώστηκαν θετικοί.

Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν πάνω από 1,26 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και σχεδόν 29.000 θάνατοι στην αμερικανική ήπειρο.

Εστίες μολύνσεων έχουν αναφερθεί σε επαρχίες της Αργεντινής, που συνορεύουν με τη Βολιβία και τη Χιλή και την περιοχή του Αμαζονίου στην Κολομβία.

«Καθώς η Covid συνεχίζει να κυκλοφορεί, πάρα πολλές περιοχές χαλάρωσαν τα μέτρα δημόσιας υγείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία είχαν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά του ιού», λέει η Ετιέν.

Μέχρι στιγμής, μονάχα το 16,6% του πληθυσμού της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, καθώς χώρες στην περιοχή δεν έχουν προς το παρόν αποκτήσει πρόσβαση σε εμβόλια που χρειάζονται προκειμένου να κρατήσουν ασφαλείς τους πληθυσμούς τους, σύμφωνα με την αξιωματούχο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ