Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό - Έχει πάρει διαστάσεις λέει ο Δήμαρχος ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Νεοτερα 13.59: 

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Επίσης, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και την Πέμπτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νεότερα 13.15: 15 πυροσβεστικά οχήματα ακόμη με πυροσβέστες σπεύδουν στην Δροσιά όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο από τον Πύργο. Τα οχήματα ανήκουν στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων και βρίσκονταν από χθες στο Πύργο λόγω του κινδύνου για πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία. Στην Δροσιά σπεύδει επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος

Νεότερα 12 55: Η Αστυνομία απαγορεύει τυην κίνηση των οχημάτων από το Σταυροδρόμι προς την Δροσιά

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

 

 

Νεότερα 12:40 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εδώθη εντολή εκκένωσης από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Αχαΐας Ανδρέα Στεμπίλη για το χωριό Δροσιά.

----------

Νεοτερα 12 17: Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ερυμάνου Θ. Μπαρή η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 12μ.

Φωτιά τώρα στη Δροσιά Αχαΐας στην περιοχή του Καλεντζίου.

Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες πόλεις. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ