Σόλομον: «Έφυγα από την Ερυθραία λόγω έλλειψης ελευθερίας»

 

 

Η Λούνα Σόλομον είναι μία από τους πρόσφυγες αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, υπό αυτήν την ιδιότητα, συγκροτώντας μία ξεχωριστή Ολυμπιακή ομάδα, η οποία παρήλασε πίσω από την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης.

Η 25χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής, αγωνίσθηκε σήμερα στο τυφέκιο 10 μέτρων και κατέλαβε την 50η θέση, χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο, η κατάταξη δεν απασχόλησε καθόλου την νεαρή πρωταθλήτρια και μητέρα, η οποία προπονείται από τον Ολυμπιονίκη, Νικολό Καμπριάνι.

«Το ταξίδι δεν είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατόν να προχωρήσουμε και να επιτύχουμε σε αθλήματα και δραστηριότητες, όπως όλοι οι αθλητές», τόνισε η Σόλομον που κατάγεται από την Ερυθραία και πρόσθεσε:

«Έφυγα από την χώρα μου, λόγω έλλειψης ελευθερίας. Μου αρέσει και μου λείπει η χώρα μου. Και ελπίζω να επιστρέψω μια ημέρα, αλλά προς το παρόν μένω στη Λωζάνη. Θα συνεχίσω να αθλούμαι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι. Στόχος μου είναι να συμμετάσχω σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

https://www.zougla.gr/