Χορευτικό αντάμωμα από τον δήμο Πατρέων

 

Είκοσι επτά χορευτικά σχήματα από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή, (και όχι μόνο), ανταμώνουν στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουλίου και για τρείς ημέρες στο Νότιο Πάρκο και μετατρέπουν την πρωτεύουσα της Αχαΐας για μία ακόμα φορά, σε «χωνευτήρι» παραδοσιακών χορών από όλη την Ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, φέρνοντας στο προσκήνιο βήματα, , φορεσιές και μουσικές που έρχονται από το χθες και οδηγούν στο… αύριο.

Δεκάδες χορευτές, μέλη συλλόγων, ομάδων και σχολών, ο κάθε ένας χωριστά και όλοι μαζί, θα αφήσουν μέχρι και το Σάββατο 24 Ιουλίου την «ανεξίτηλη» σφραγίδα τους στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Το Νότιο Πάρκο, για τέσσερις ώρες επί τρεις ημέρες, θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και ανάδειξης μέσα από τους χορούς, συναισθημάτων και αισθημάτων, με την κίνηση, το ρυθμό, τη μουσική να φέρνουν στο προσκήνιο στοιχεία από την ιστορία, την καταγωγή, τη ζωή και τις αντιλήψεις περιοχών και λαών.

Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο του Νότιου Πάρκου Συναυλίας με το μουσικό σχήμα ΑΡΤΥΜΑ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

 ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ – ΧΟΡΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 22/7/2021

 

Μακρυγιάννη – Πελοπόννησος, Σαραβάλι – Ήπειρο, Αχαϊκό Εργαστήρι – Πελοπόννησος, Αγυιά – Μακεδονία, Πύλη  Πολιτισμού – Πελοπόννησος, Χορευτικό Δασκάλων - ΤΕΙ – Ιόνιο, Πανηπειρωτικός – Ήπειρος, Άνω Συχαινά – θράκη, Παγκαλαβρυτινός – Πελοπόννησος

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7/2021

Πανεπιστήμιο – Λάτιν, Λεύκα, Κρήνη– Κύθηρα, Χορευτικό Τμήμα Π.Ο. Δήμου Πάτρας, – Κρήτη, Κατσίκης – Θεσσαλία, Αμπελόκηποι – Βόρειο Αιγαίο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/7/2021

 

Δαφνούλα – Κεφαλονιά, Σκιαδά – Αιγαίο, Μεσολόγγι – Μεσολογγίτικα, Αλισός – Ποντιακά, Μέγαρα - Μέγαρα Λιμνωχώρι – Έβρο, Μωραϊτες – Πελοπόννησο, Παμμικρασιατικός - Μικρά Ασία, Φάρος Ποντίων - Ποντιακά

         

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.