Η προσαγωγή του Γιώργου Μπάρλου από το Επισκοπείο-Όλο το ρεπορτάζ του tempo24-Το επεισόδιο με τον Μητροπολίτη και οι αντιδράσεις

Το tempo24.news βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Επισκοπείο της Πάτρας, μόλις έγινε γνωστό οτι υπάρχει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση ύστερα από κλήση στην Άμεση Δράση.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης μοτισκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολικά και άνδρες της ΟΠΚΕ κινήθηκαν αστραπιαία για το Μέγαρο της οδού Ευμήλου και η μοναδική πληροφορία που υπήρχε ανέφερε απλά πως είχε προηγηθεί επεισόδιο. Μάλιστα στο σημείο αφίχθη ταχύτατα και Αστυνομικός Διευθυντής.

Φθάνοντας στο σημείο και μπροστά από την πόρτα του Επισκοπείου ήταν σταθμευμένο ένα μαύρο πολυτελές όχημα. Και εκείνη την ώρα κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτό που έβλεπε: Τον ισχυρό άνδρα της Παναχαϊκής Γιώργο Μπάρλο μαζί με ένα ακόμη άτομο και τους αστυνομικούς να του ζητούν να μπει στο αυτοκίνητο για να οδηγηθεί στο Β Αστυνομικό Τμήμα.

Οι πληροφορίες ήσαν συγκεχυμένες. Όλες όμως συνέκλιναν στο γενονός πως είχε προηγηθεί θερμό περιστατικό μεταξύ του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής και του Μητροπολίτη Πατρών. Γι αυτό το λόγο και συνεργάτης του κ. Χρυσόστομου είχε καλέσει την Αστυνομία.

Η πρώτη δημοσιογραφική ενέργεια ήταν η διασταύρωση της είδησης. Το tempo24.news επικοινώνησε αμέσως με τον Μητροπολίτη Πατρών και η επιβεβαίωση για το επεισόδιο ήταν άμεση. Παράλληλα ο κ. Χρυσόστομος ζήτησε να μην δοθεί έκταση στο περιστατικό και άφηνε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να υποβάλλει μήνυση. Σε ότι αφορά στους λόγους που προκάλεσαν την ένταση το ερώτημα υποβλήθηκε, αλλά η απάντηση αφορά την συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί.

Πράγματι ύστερα από λίγη ώρα ο κ. Μπάρλος αφέθηκε ελεύθερος καθότι δεν είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του και η ηρεμία στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού επανήλθε, καθότι μέχρι εκείνη την ώρα η κινητοποίηση ήταν πρωτοφανής.

Από το ρεπορτάζ προκύποτουν τα ακόλουθα πραγματικά γεγονότα:

Πρώτον: Η κλήση στην Αστυνομία από άνθρωπο της Επισκοπής.

Δεύτερον Το επεισόδιο όπως περιγράφτηκε πιο πάνω.

Τρίτον: Η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας

Τέταρτον: Η προσαγωγή του κ. Μπάρλου στο Β Αστυνομικό Τμήμα 

Για το τρίτο και το τέταρτο υπάρχει άλλωστε και το φωτογραφικό υλικό καθώς και το βίντεο του tempo24.news.

Από την πρώτη στιγμή που το tempo24.news ανάρτησε το ρεπορτάζ, υπήρξαν αντιδράσεις. Μάλιστα από άγνωστα άτομα τα οποία επικοινώνησαν με τον συντάκτη του ρεπορτάζ ζητήθηκε να αποδημοσιευθεί η ανάρτηση κάτι το οποίο δεν συνέβη, απλούστατα διότι αναφερόταν μόνο σε πραγματικά γεγονότα να οποία ήσαν απόλυτα διασταυρωμένα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο Κ. ΜΠΑΡΛΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Β ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

 

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Πάντως από την πλευρά του  ο δικηγόρος του Γιώργου Μπάρλου, κ. Κώστας Κρεμμύδας υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ένταση και διαξιφισμός και σε δήλωσή του αναφέρει: Ο σεβασμός του εντολέα μου προς την Εκκλησία όπως αυτή εκφράζεται και εκπροσωπείται, είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος και σε καμία περίπτωση δεν θα του επέτρεπε να προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά ή διαπληκτισμό με τους εκπροσώπους της, πολλώ δε μάλλον με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών. Είναι ηλίου φαεινώτερον ότι καμία ένταση και κανένας διαξιφισμός δεν υπήρξε ανάμεσά τους και καμία ποινικά κολάσιμη πράξη, άλλως πράξη που να δικαιολογεί αστυνομική παρέμβαση, δεν έλαβε χώρα, ούτε φυσικά κρατήθηκε ο εντολέας μου.

 

Διαβάστε επίσης