Κώστας Σβόλης : Εμβολιασμός και πολιτικές ανακολουθίες

του Κώστα Σβόλη*

Το μοναδικό όπλο για να περιορίσουμε την covid-19 πανδημία, σε συνδυασμό με τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι το εμβόλιο. Όπως όλα τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων της παιδικής ηλικίας, το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού, παρουσιάζει απειροελάχιστες παρενέργειες που δεν μπαίνουν καν σε σύγκριση με τα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει.

Η ζυγαριά κόστους- οφέλους κλίνει αναφανδόν υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. Άλλωστε, κανένα ιατρικό φάρμακο δεν στερείται παρενεργειών αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη χρήση τους.

Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας αποτελούνται από δύο ομάδες. Είναι οι αρνητές και όσοι, δικαιολογημένα, φοβούνται και ανησυχούν για τις όποιες παρενέργειες.

Η πρώτη ομάδα πολύ δύσκολα θα πεισθεί. Οφείλουν όμως όσοι έχουν την ιδιότητα του ειδικού αλλά και την πολιτική ιδιότητα να προσπαθήσουν να πείσουν τη δεύτερη ομάδα να υπερνικήσει τον φόβο με επιχειρήματα και σωστή ενημέρωση.

Η πανδημία covid-19 δεν κάνει διακρίσεις σύμφωνα με την ιδεολογία ή την πολιτική ταυτότητα των ασθενών.

Προσβάλλει άπαντες με την ίδια επιθετικότητα και δεν εξαιρεί κανέναν.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων οφείλει να αντιληφθεί ότι έχει λάβει εντολή από τον Πατραϊκό λαό να διοικεί υπεύθυνα με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των πολιτών.

Η δημόσια υγεία, ως μέγιστο αγαθό, αποτελεί προτεραιότητα για την κεντρική διοίκηση αλλά ομοίως και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το θέμα του εμβολιασμού και η ανάγκη να πεισθούν οι συμπολίτες μας συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 19/7/2021.

Ο Δήμαρχος Πατρέων υπέπεσε σε σφάλμα και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα του εμβολιασμού.

Δεν αντιλήφθηκε ότι η αμετροέπεια και η ανακολουθία των ισχυρισμών του δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο μας.

Οφείλουμε όλοι μας, να ομονοήσουμε και να πείσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τους συμπολίτες μας να εμβολιασθούν άμεσα. Η ανάγκη εμβολιασμού δεν σχετίζεται με την πολιτική υγείας της εκάστοτε κυβέρνησης.

Άλλωστε, κύριε Δήμαρχε, αφού κατά την άποψή σας η πολιτική της κυβέρνησης εμποδίζει τον απρόσκοπτο εμβολιασμό και δημιουργεί κωλύματα, γιατί παραδεχτήκατε ότι τα μέλη του κόμματός σας έχουν καθολικά εμβολιασθεί; Οι ανακολουθίες και ο λαϊκισμός δεν σας δίδουν πολιτικούς πόντους.
 

*Ο Κώστας Σβόλης είναι γιατρός - καρδιολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Πάτρα Ενωμένη"

Διαβάστε επίσης