Πάτρα: Παροπλίστηκε (πάλι) η ομάδα ΔΙΑΣ για συνοδεία κρατούμενου-Πλήγμα στην αστυνόμευση-Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας αποτελείται από αστυνομικούς της πρώτης γραμμής. 

Είναι οι αστυνομικοί που θα βρεθούν πρώτοι σε περιστατικά που άπτονται άμεσα της ασφάλειας των πολιτών.

Και όμως, για μία ακόμη φορά το πρωΐ της Κυριακής, οι αστυνομικοί της που βρίσκονταν σε Υπηρεσία, αποδεσμεύτηκαν από όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους και εγκλωβίστηκαν στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" προκειμένου να συνοδεύσουν και να φρουρήσουν κρατούμενο που έπρεπε να διακομισθεί από την φυλακή Αγίου Στεφάνου, για λογους υγείας στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Σε άλλες περιπτώσεις και σε όλες τις βάρδιες συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά. Αλλά και όταν δεν υπάρχει διακομιδή κρατούμενου και πάλι παροπλίζεται για να εκτελέσει χρέη φρούρησης στο Τμήμα Μεταγωγών. 

Και φυσικά πρέπει οι κρατούμενος να φυλάσεται. Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πως θα πρέπει να παροπλίζεται μία από τις πιο μάχιμες και πολυδιαφημισμένες ακόμη και από την ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ομάδες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Για το θέμα παρεμβαίνει με δήλωσή του στο tempo24.news ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας.

Τονίζει πως "δεν μπορεί για μία ακόμη φορά οι αστυνομικοί που θα πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο για να επεμβαίνουν άμεσα για την προστασία των πολιτών από το έγκλημα, να...σταθμεύουν στα Νοσοκομεία για να αναπληρώνουν υπηρεσιακά καθήκοντα τα οποία εδώ και χρόνια θα πρέπει να εκτελούν άλλοι. Πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και να απελευθερώσουν μάχιμους αστυνομικούς αποό τα πάρεργα, με οφελούμενο τον πολίτη. Η πολυιδφημιοσμένη και από τον κ. Χρυσοχοΐδη ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και όλοι οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο δρόμο, πρέπει να επιφορτίζονται μόνο με την πάταξη της εγκληματικότητας.  Ζητάμε άμεση παρέμβαση της Πολιτικής Φυσικής και Τοπικής Ηγεσίας έτσι ώστε οι μάχιμοι αστυνομικοί να παψουν να μετατρέπονται σε συνοδούς κρατουμένων και ακολουθίας ψυχιατρικών περιστατικών.

Η ηγεσία και οι αρμόδιοι πολιτικοί φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους".