Πώς να βελτιώσεις την σεξουαλική σου ζωή με τέσσερα απλά βήματα

 

 

Ρομαντικά μυθιστορήματα, πορνό, παιχνίδια ρόλων και σέξι εσώρουχα είναι κάποια από τα πράγματα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν την σεξουαλική σας διάθεση, αλλά συνήθως δεν είναι αρκετά, σύμφωνα με την Emily Nagoski, PhD, εκπαιδεύτρια του σεξ και συγγραφέα του βιβλίου με τις καλύτερες πωλήσεις «Come as You: The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life».

Για πολλά μακροχρόνια ζευγάρια η πίεση να διατηρηθεί μια συνεχής σεξουαλική ζωή είναι μια αστείρευτη πηγή άγχους. Τίποτα δεν καταστέλλει την διάθεση για σεξ περισσότερο από το αίσθημα του άγχους, λέει η συγγραφέας.

Άλλωστε, το άγχος απελευθερώνει κορτιζόλη, η οποία θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες. Ενώ το σώμα την απαιτεί σε μικρές ποσότητες, όταν ξεπερνά το όριο μπορεί να σκοτώσει τη λίμπιντο, που προκαλεί την ερωτική επιθυμία.

Ακολουθούν κάποιες τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να ξανά αποκτήσουν έντονη σεξουαλική ζωή.

Προγραμματίστε πότε θα κάνετε σεξ

Ο ακριβής προγραμματισμός του πότε θα κάνεις σεξ με τον σύντροφο σου μπορεί να μην ακούγεται τόσο ρομαντικό ή και ίσως να δίνει την εντύπωση πως έτσι χάνεται η μαγεία του απροσδόκητου, ωστόσο ο προγραμματισμός σας δίνει το χρόνο που χρειάζεστε να εξαλείψετε τυχόν άγχος, σκοτούρες και οτιδήποτε φρενάρει την σεξουαλική σας ζωή.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Όταν ένα ζευγάρι κάνει τα ίδια και τα ίδια ακόμα και στο σεξ, είναι σαν να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Ποιος θέλει να τρώει φασολάκια κάθε μέρα; Η απάντηση είναι κανείς!

Για αυτό τολμήστε νέα πράγματα και παραλλαγές αυτών που κάνετε μέχρι πρότινος. Για παράδειγμα νέες στάσεις, πειραματιστείτε σε νέα μέρη και βάλτε στο παιχνίδι … το παιχνίδι, όπως βάλτε πονηρά στοιχήματα για το ποιος θα γδυθεί πρώτος και άλλα πολλά.

Βελτιώστε τον συναισθηματικό σας δεσμό

Η βελτίωση του συναισθηματικού δεσμού είναι το πρώτο βήμα για να αρχίσετε να απολαμβάνετε ξανά το σεξ. Υπάρχει επικοινωνία, υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σας; Μπορείτε να μιλάτε άνετα για αυτά που σας αρέσουν; Σεξ δεν είναι μόνο διέγερση, σεξουαλική πράξη και κορύφωση. Είναι μια διαδικασία που συμμετέχουν σώμα και μυαλό, οπότε είναι σημαντικό να αισθάνεστε ότι σας δένει κάτι με τον σύντροφό σας.

Σταματήστε να εστιάζετε στο σεξ

Αν θέλετε να επιταχύνετε τη σεξουαλική σας ζωή, πρέπει να σταματήσετε να έχετε το σεξ ως στόχο, λέει η Nagoski. Αντ ‘αυτού, λέει να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση της οικειότητας.

Συμφωνείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας θα πάτε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς να κάνετε σεξ, λέει. Μόλις η πίεση είναι απενεργοποιημένη, θα έχετε χώρο για να είστε πιο οικεία με άλλους τρόπους.

Ενώ κάνετε διάλλειμα από το σεξ σαν ζευγάρι, αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να αγκαλιάσετε και να φιλήσετε τον σύντροφο σας. Η αγκαλιά και το φιλί μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, λέει, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσουμε την οικειότητα και αυτό που αναλύσαμε πιο πάνω ως συναισθηματικό δεσμό. Επιπλέον, θα μειώσουν τα επίπεδα άγχους και θα σας κάνουν να έχετε τη διάθεση να κάνετε σεξ, λέει.

«Ενισχύει τον δεσμό και την ιδέα ότι είστε ασφαλείς και στοργικοί με αυτό το άτομο», λέει. «Δημιουργεί επίσης φυσική στοργή στη σχέση που δεν είναι επιτηδευμένη».

https://www.in.gr/