Αντιεμβολιαστές: Μια κακοπαιγμένη επανάληψη

του Διονύση Γ. Γράψα

 

        Ποιος δεν θυμάται τις «λαοσυνάξεις» του Χριστόδουλου πριν 21 καλοκαίρια εναντίον της «εθνοπροδοτικής» κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη; Ποιος δεν θυμάται τις «μοδάτες» συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ακριβώς δέκα καλοκαίρια πριν εναντίον των «μονεταριστών της νέας τάξης πραγμάτων; Αλήθεια πόσο γκροτέσκο θέαμα δεν μας χάρισαν οι γραφικοί οπαδοί του Ντόναλντ Τράμπ με την είσοδό τους στο Καπιτώλιο την ημέρα των Φώτων;

     Ανάλογης αισθητικής, υποδομής και αντίληψης ήταν και οι συγκεντρώσεις κατα των εμβολιασμών σε μεγάλες πόλεις. Βουτηγμένες μέσα στην άγνοια, την ηθική υποκρισία και την ρητορική του μίσους την στιγμή που υποτίθενται εναντίον του. Κάνουν κακό όπως έκαναν  και το 2000 αλλά και το 2011. Ρίχνοντας νερό στον μύλο εκείνων που υποτίθενται ότι καταπολεμούν.  Ζημιώνοντας ίσως εν αγνοία τους , τους ίδιους τους τους συνανθρώπους.

    Χωρίς καμία διάθεση όμως απαλλαγής τους είναι κρίσιμο να τονιστεί ετούτη την στιγμή πως η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους. Είναι ξεκάθαρα παραπλανημένοι και ελάχιστα πεπεισμένοι για την παράνοια που επικρατεί γύρω από το θέμα των εμβολιασμών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίμησε να τους προσελκύσει με την «προδοσία της Μακεδονίας» και αφού τους πήρε την ψήφο, καμώνεται την κεντρώα αποκαλώντας τους, «ψεκασμένους». Λησμονώντας επιλεκτικά βέβαια, πως πριν από δέκα καλοκαίρια βρισκόταν μαζί τους «στην πλατεία»..

     Η πανδημία όπως και η άτακτη χρεωκοπία είναι ζήτημα επιβίωσης. Και η κυβέρνηση πρέπει να πείσει για την αναγκαιότητα  των εμβολιασμών. Όσους περισσότερους στοχοποιήσει, τόσους περισσότερους θα βρει μπροστά της . Και τότε η αλαζονεία της εκλογικής κυριαρχίας δεν θα είναι αρκετή.

ΥΓ : Αλήθεια αυτές τις συγκεντρώσεις ποιος τις διοργανώνει;

 

Ο Διονύσης Γ. Γράψας είναι ιστορικός και εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ