Ώρα Πατρών: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τη Δημοτική Αρχή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών, αναφέρονται τα εξής:

Η ανεργία αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα για όλες τις χώρες που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την συνοχή των κοινωνιών. Η προσέγγιση του θέματος, η ανάλυση των αιτίων αλλά και οι προοπτικές για την επίλυση του οφείλει να γίνεται με επιστημονικούς όρους μέσα από ένα διάλογο με τους φορείς της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους. Έτσι δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης, χαράσσεται η στρατηγική και υλοποιούνται ένα προς ένα τα βήματα για την μείωση έως και την εξάλειψη της.

Καταθέσαμε επανειλημμένως προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για θέματα που αφορούν την ανεργία για να λάβουμε τη δέσμευση του δημάρχου Κ. Πελετίδη στο δημοτικό συμβούλιο τον Μάιο, ότι θα γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση σε συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την ανεργία όπου θα αποφασιστεί το πλαίσιο διεκδίκησης (ειρωνεία μετά από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση που κατέθεσε η παράταξή μας για παραμονή των 33 ατόμων της κοινωφελούς). Ποτέ δεν συγκαλέστηκε το δημοτικό συμβούλιο για να λάβει απόφαση για το θέμα.

Θα μπορούσε ο δήμος να παίξει ρόλο στην καταπολέμηση της ανεργίας; Βεβαίως με ένα οραματικό σχέδιο σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης Πανεπιστήμιο, ΤΕΕ, σωματεία κ.α. Για την αξιοποίηση προγραμμάτων και την διεκδίκηση ολοκλήρωσης των υποδομών (σιδηρόδρομος, οδικό δίκτυο, φυσικό αέριο, εμπορικό λιμάνι, βιομηχανική ζώνη, βιοτεχνικό πάρκο κ.α).

Η δημοτική αρχή όμως δεν διακατέχεται από αυτή την αντίληψη συνεργασίας με τους φορείς έτσι παρέδωσε το φράγμα Πείρου-Παραπείρου σε ιδιώτη χωρίς να δημιουργήσει το διαδημοτικό φορέα όπως ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου που θα εξασφάλιζε άφθονο ποιοτικό και φθηνότερο νερό στους πολίτες αλλά και νερό για τη βιομηχανική ζώνη ώστε να γίνει ελκυστική σε επενδυτές που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Φυσικά διεκδίκηση μας είναι για όφελος των πολλών,των εργαζομένων.

Χάθηκαν δε 372.000€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου και καταφυγίου ζώων και παράλληλα επιβαρύνει το δήμο με 24.000 το χρόνο για ενοικίαση κτηνιατρείου!!!!!

Το 2017 έγινε ημερίδα στο δημοτικό θέατρο από όλους τους φορείς και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ανεργία και στο τέλος η δημοτική αρχή αποφάσισε κινητοποιήσεις (πορεία Πάτρα-Αθήνα, πορεία γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και άλλα. Δύο χρόνια με την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που καταργεί κεκτημένα δικαιώματα όπως το οκτάωρο, τις εργασιακές σχέσεις που κατακτήθηκαν με αίμα περιορίστηκε σε φλύαρες και άσφαιρες  καταγγελίες.

Τέλος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμαρχος ως άλλος Πάπας αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του σε συγκέντρωση για την ανεργία!!!! Περισσεύει ο σεβασμός  στους θεσμούς, τους φορείς, συλλόγους και τις παρατάξεις αλλά προπάντων περισσεύει η υποκρισία σας κ. Πελετίδη.

Σε μία παράσταση του πολιτιστικού οργανισμού με θέμα την υποκρισία η δημοτική αρχή θα έχει σίγουρα το πρώτο βραβείο για το ρεσιτάλ υποκρισίας της. Δύο χρόνια άκαπνη, δίχως αντιδράσεις απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με μια διασπαστική πορεία για να κυκλώσουμε την πλατεία και να βραχυκυκλώσουμε τις αντιδράσεις του κινήματος... Στην διασπαστική πολιτική που βάζει πλάτη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν συνεργούμε, κοπιάστε στο Δημοτικό Συμβούλιο....

 

Διαβάστε επίσης