Πάτρα: Παρουσίαση την Τετάρτη της ποιητικής συλλογής "Γεωγραφίες της απουσίας"

 

Την Τετάρτη 14/7 και ώρα 20.00 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών, θα λάβει χώρα η παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Σωτήρη Λυκουργιώτη «Γεωγραφίες της Απουσίας» (εκδόσεις Κουρσάλ, 2021).

Πρόκειται για ένα ποιητικό έργο σε τρία μέρη που διερευνά τις πολύπλευρες διαστάσεις της ερωτικής απουσίας. Με τόνο μοναχικής ενατένισης, που ισορροπεί ανάμεσα στον λυρισμό και στην ειρωνεία, ο ποιητής αφήνεται σε λεπτές ψυχογεωγραφικές μεταβάσεις, σε ταξίδια από την «άκρη των παπουτσιών του», ως την άκρη του κόσμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βασίλης Λαδάς (συγγραφέας), Γιάννα Στεργίου (δρ. φιλολογίας) και ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος (ποιητής). Ποιήματα θα ερμηνεύσουν οι

Τερέζα Μόσχοβα, Αντιγόνη Κρουζ και Ζήσης Φλωράτος.

https://www.facebook.com/events/371053004358778/?ref=newsfeed

O Σωτήρης Λυκουργιώτης είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα και Διδάκτορας στους τομείς της γεωγραφίας και του περιβάλλοντος. Διδάσκει για αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Παράλληλα, είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές. Δοκίμια και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων, σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Διαβάστε επίσης