Ηλιούπολη: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 κατά Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση της 18χρονης

Απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό με την 18χρονη που καταγγέλλεται πως κρατήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, ζητά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα».

Σπίρτζης: Η ΕΛΑΣ, επί επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, δίνει τα στοιχεία μόνο των θυμάτων που ξυλοκοπούνται και βασανίζονται και όχι των θυτών

«Η ΕΛΑΣ επί επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δίνει τα στοιχεία μόνο των θυμάτων που ξυλοκοπούνται και βασανίζονται και όχι των θυτών», αναφέρει επίσης σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το περιστατικό με την 18χρονη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το «πρώτο δικαίωμα» της ΕΛΑΣ να απομονώνει στην προανάκριση όποιον και για όσο θέλει και από τους δικηγόρους του, αποτελεί πάγια πρακτική στα χρόνια Μητσοτάκη. Σήμερα υπήρξε η πρωτοτυπία να γίνεται το ίδιο σε θύμα και μάλιστα σε γυναίκα που είχαν απαγάγει, χτυπούσαν και εξέδιδαν.

Το «δεύτερο δικαίωμα» ΕΛΑΣ-ΝΔ αφορά τα άγνωστα στοιχεία του δράστη και φωτογραφίες, για να αναγνωριστούν πιθανές αντίστοιχες πράξεις. Αν θυμάμαι καλά για τον νέο άνθρωπο που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Νέα Σμύρνη δόθηκαν από βουλευτές της ΝΔ λεπτομέρειες που θυμίζουν άλλες εποχές».

Επικρίσεις και προβληματισμό για την στάση της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση της 18χρονης διατυπώνει και το ΜέΡΑ25

Την ίδια ώρα, το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι χθεσινοί χειρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της 18χρόνης που κατήγγειλε την κακοποίηση της από συνάδελφο τους αστυνομικό, ο οποίος την κρατούσε παρά τη θέληση της και την εξέδιδε».

Προσθέτει ότι, «η κοπέλα αφού κατήγγειλε το περιστατικό αντί οδηγηθεί σε νοσοκομείο και ιατροδικαστή, κρατήθηκε για αρκετές ώρες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε κακή ψυχοσωματική κατάσταση και χωρίς να της επιτραπεί η πρόσβαση σε συνήγορο, ως είχε δικαίωμα. Ενώ ο δράστης, προσήχθη χωρίς να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη διαδικασία του αυτοφώρου».

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει επίσης τον προβληματισμό του επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για την πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού, η οποία απετράπη, χάρη στην μαχητική παρουσία φεμινιστικών οργανώσεων έξω από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Τι είδους μηνύματα στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. σε θύματα σεξουαλικής και όχι μόνο κακοποίησης, ώστε να βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά τους όταν τα αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο;», διερωτάται το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει: «Αναμένουμε πλήρεις, διαφανείς και ξεκάθαρες εξηγήσεις από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν, αλλά πρωτίστως, υπάρχει μια βασανισμένη κοπέλα που χρειάζεται άμεση φροντίδα και κυρίως προστασία: Πρέπει η κοπέλα να μεταφερθεί άμεσα σε ασφαλή δομή φιλοξενίας όπου θα της παρασχεθεί όλη η απαιτούμενη στήριξη για να λάβει τέλος η κόλασή της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης