Ο συνασπισμός της Μέρκελ ανεβαίνει, οι Πράσινοι πέφτουν

Το συντηρητικό μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ διεύρυνε το προβάδισμά του σε εβδομαδιαία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές της Γερμανίας καθώς η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίνων συνέχισε την  φθίνουσα πορεία του για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο συνασπισμός CDU / CSU παρέμεινε σταθερός στο 28% στη δημοσκόπηση της Insa, οι Πράσινοι υποχώρησαν 1 ποσοστιαία μονάδα, στο 17%.

Οι Πράσινοι χάνουν σταθερά έδαφος από την άνοιξη, όταν τα δύο κόμματα του συντηρητικού συνασπισμού - η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Μέρκελ και το κυβερνών κόμμα CSU της Βαυαρίας - συγκρούστηκαν για να επιλέξουν τον  ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών του CDU, Άρμιν Λάσετ, ως υποψήφιο για την καγκελαρία στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ είναι η μόνη γυναίκα.

Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, ο προτιμώμενος συνεργάτης του συνασπισμού του Λάσετ, παρέμεινε αμετάβλητο στο 12%. Το ποσοστό του εθνικοστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) αυξήθηκε κατά 1 βαθμό στο 11%. Το κόμμα της Αριστεράς ανέβηκε 1 βαθμό, φτάνοντας στο 8%.

Η Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην εξουσία δεν θα είναι υποψήφια για πέμπτη θητεία. Με βάση τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, οι πιθανοί συνασπισμοί μετά τις εκλογές περιλαμβάνουν συμμαχία CDU-CSU με το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και είτε με τους Πρασίνους είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες, όπως υποστηρίζει η Bild am Sonntag για λογαριασμό της οποίας πραγματοποιήθηκε η δημοσκόπηση.

naftemporiki.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ