Τουρισμός: Χαμόγελα στην Ελλάδα από την άρση καραντίνας των Βρετανών

Χαμόγελα στους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού έφερε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για άρση της καραντίνας.

Έτσι, από τις 19 Ιουλίου και μετά οι Βρετανοί ετοιμάζονται για απόβαση στην Ελλάδα η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου με την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Εν μέσω προειδοποιήσεων για τεράστιες ουρές στα αεροδρόμια, όπου θα διενεργούνται εξαντλητικοί έλεγχοι, όπως υπόσχεται η βρετανική κυβέρνηση, οι Βρετανοί σπεύδουν στο Ίντερνετ και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο» όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Μετά την άρση της καραντίνας για τους προερχόμενους από 140 προορισμούς, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί μπορούν να πάνε και να επιστρέψουν χωρίς περιορισμούς από χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.

Πάντως από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε ότι από τις 19 Ιουλίου και μετά όσοι πλήρως εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες (όπως Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κλπ) δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, οι κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς… εκτοξεύτηκαν!

Οι κρατήσεις πτήσεων και πακέτων για διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, αυξήθηκαν έως και 400%. Οι κρατήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», με τη χώρα να εμφανίζεται ως η πιο κερδισμένη από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου, ενώ και η EasyJet ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις πτήσεων προς «πορτοκαλί» χώρες αυξήθηκαν κατά 400%.

ΣΕΤΕ: Δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων από τουρίστες στην Ελλάδα

Παρά τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στις πύλες εισόδου της χώρας, η εξάπλωση του ινδικού μεταλλαγμένου στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί προβληματισμό.

Συνολικά 54.268 νέα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους καταγράφηκαν στη Βρετανία την εβδομάδα ως τις 7 Ιουλίου, ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε είχαν καταγραφεί 50.824 κρούσματα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «από τα δεδομένα της στιγμής των τουριστικών προορισμών, δεν προκύπτει από πουθενά “κύμα ακυρώσεων”. Αγωνία υπάρχει, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, κυρίως για ενδεχόμενη αντίδραση βασικών μας αγορών, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από Βρετανία».

πηγή

Διαβάστε επίσης