Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Οι Jan Kalinowski και Marek Slezer άνοιξαν την Εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου

Στον Πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων

Δυο αναγνωρισμένοι Πολωνοί Καλλιτέχνες άνοιξαν το βράδυ της Πέμπτης, στον Πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων,  την Εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, με το κοινό να απολαμβάνει μουσικές Fryderyk Chopin,  Μιχαήλ Τραυλού,  Ludomir Różycki και Aleksander Tansman .

 Οι Jan Kalinowski (βιολοντσέλο) και Marek Slezer (βιολι), δύο αναγνωρισμένοι Πολωνοί καλλιτέχνες  που απαρτίζουν το Cracov Duo, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά  στην Ελλάδα . Οι Δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί, με ξεχωριστές σπουδές στην Κρακοβία και το Παρίσι, άφησαν ένα ξεχωριστό «αποτύπωμα», δείχνοντας γιατί στη διάρκεια της εικοσαετούς διαδρομής του με δεκάδες συναυλίες και ηχογραφήσεις, έτυχαν μεγάλης αναγνώρισης στην Πολωνία αλλά και το εξωτερικό, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές σε έγκυρα περιοδικά, ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα (Gramophone, The Strad κ.π.ά.).

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι έχουν εμφανιστεί σε μερικούς από τους σπουδαιότερους συναυλιακούς χώρους διεθνώς, όπως το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το Κέντρο Τεχνών της Σεούλ και το Άλφρεντ Νιούμαν Χολ στο Λος Άντζελες, ενώ  έχουν συμμετάσχει σε περιοδείες σε όλον τον κόσμο (από την Μέση Ανατολή μέχρι την Κίνα και από τις ΗΠΑ μέχρι την Αργεντινή) προωθώντας την Πολωνική μουσική.

 Τη συναυλία προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ενώ οι δύο καλλιτέχνες ξεναγήθηκαν και στο χώρο της έκθεσης «Illusion/illusion 10+10 POLAND/GREECE», που θα φιλοξενείται στον πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων μέχρις τις 31 Ιουλίου, στην οποία συμμετέχουν σημαντικού εικαστικοί δημιουργοί από την Ελλάδα και την Πολωνία.

Στο τέλος της συναυλίας το Διεθνές Φεστιβάλ έδωσε στους δύο καλλιτέχνες δύο ξεχωριστά αναμνηστικά δώρα. Tην κεντρική αφίσα του θεσμού και της Εβδομάδας Δημοτικού Ωδείου, που σε δημιουργικό επίπεδο είναι προϊόν μιας εξαιρετικής δουλειάς καθώς και από μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης του 2000 της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό, με ετικέτα το εικαστικό θέμα της κεντρικής αφίσας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

dsc_2799.jpg

 

Συνέχεια με I. STRAVINSKY, ASTOR PIAZOLLA, CHOPIN Μ. ΤΡΑΥΛΟ

Με ένα αφιέρωμα στον I. STRAVINSKY και στον ASTOR PIAZOLLA συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο νέο πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων η Εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

 Στο πλαίσιο της συναυλίας θα ακουστούν τα εξής έργα :

Α’ ΜΕΡΟΣ

Ι. STRAVINSKY – “Italian Suite” (Pulcinella) for violin and piano

«Ιστορία του Στρατιώτη» for violin, piano and clarinet

 Β’ ΜΕΡΟΣ              

Histoire Du Tango for violin and guitar

(4) Seasons in Buenos-Ayres για κουιντέτο εγχόρδων

 Συμμετέχουν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου : Γ. Μουλουδάκης (κιθάρα), Στ. Δελλαπόρτας (κλαρινέτο), Γ. Μαυρίδης (βιολί), Ν. Μαυρίδης (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο), Ν. Μεταξά (πιάνο), Ανδρ. Ζαφειρόπουλος (πιάνο)

 

Συναυλία με έργα F.Chopin το Σάββατο

Αύριο Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο για την Εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για πιάνο (Vals, Nocturne) του F. CHOPIN σε μεταγραφή Μ. ΤΡΑΥΛΟΥ για κουιντέτο εγχόρδων και φλάουτο                                     

 Συμμετέχουν: Ιβόνα Γκλίνκα (φλάουτο), Μ. Σαφάροβα (βιολί), Γ. Τόκαρεβ (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο).

 

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την δωρεάν είσοδο στη συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα (πλην Κυριακής) και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr.

 

Διαβάστε επίσης