Νέα μαμά; Έτσι θα απολαύσετε ένα χαλαρωτικό σπιτικό σπα

Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένη περίοδος από τις πρώτες μας μέρες με το μωράκι μας, ούτε όμως και πιο κουραστική. Για αυτό και αξίζει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για χαλάρωση που εμφανίζεται στον δρόμο μας.

Στην προκειμένη περίπτωση, γιατί να μην κάνουμε δώρο στον εαυτό μας ένα απολαυστικό σπιτικό σπα, την ώρα που το μωράκι μας κοιμάται;

Σου φαίνεται δύσκολο; Κι όμως, μπορείς να το πετύχεις σε οκτώ απλά βήματα.

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Δημιούργησε τον χώρο και το χρόνο που θα επιτρέπει χαλάρωση χωρίς περισπασμούς. Βρες κάποιον να κρατήσει το μωρό για λίγες ώρες και βεβαιώσου ότι δεν θα χρειαστεί να σε πάρει τηλέφωνο ούτε μια φορά – δηλαδή, δώσε του όσα θα χρειαστεί και απάντησε κάθε πιθανή ερώτηση.

Αν τόσο εσύ όσο και το μικρό σου είστε στο σπίτι, προσπάθησε να απομονωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φόρεσε κάτι απαλό

Ίσως τα έχεις ήδη από όταν περίμενες την εισαγωγή στο μαιευτήριο, όμως μια αφράτη ρόμπα και ένα ζευγάρι άνετες παντόφλες θα αναβαθμίσουν και το σπιτικό σου σπα.

Εναλλακτικά, διάλεξε τα ρούχα που πραγματικά σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα.

Αναβάθμισε το νερό σου

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις νεράκι σαν αυτά που σερβίρουν στο σπα: Αρκεί να προσθέσεις στο ποτήρι ή το μπουκάλι σου υλικά όπως η μέντα, το αγγούρι, το λεμόνι ή τα μούρα που εκτός από την δροσερή τους γεύση έχουν και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Μπες στο mood

Το κυριότερο για να χαλαρώσεις είναι να βάλεις τον εαυτό σου στην κατάλληλη διάθεση, ώστε να μην σκέφτεσαι διαρκώς όσα σε αγχώνουν. Άναψε κεριά, βάλε χαλαρωτική μουσική, πρόσθεσε αιθέρια έλαια ή ροδοπέταλα… γενικά βρες αυτά που έχεις ανάγκη για να περάσεις τέλεια.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Όχι ένα γρήγορο ντους όσο κοιμάται. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο που θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις τα πάντα.

Κάνε τις μάσκες σου

Σίγουρα αισθάνεσαι κάπως κομμένη μετά από τόσα ξενύχτια. Μπορείς είτε να φτιάξεις μια δική σου σπιτική μάσκα από αγνά υλικά, είτε να απλώσεις το αγαπημένο σου προϊόν.

Ενυδατώσου

Κρέμες, λοσιόν και λαδάκια είναι οι καλύτεροί σου φίλοι – και αν προηγηθεί και μια καλή απολέπιση, τα αποτελέσματα θα σε ξετρελάνουν.

Κοιμήσου

Εντάξει, ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς αυτό σου χρειάζεται περισσότερο από όλα. Κάντο. Χωρίς τύψεις. Απλώς κλείσε τα μάτια σου και ξεκουράσου περισσότερο από ποτέ, έχοντας ήδη χαλαρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο μετά από μια μέρα αφιερωμένη σε σένα.

πηγή