Duo Φλάουτο Κιθάρα στο Πολύεδρο

Συναυλία με τον Δημήτρη Φωτόπουλο και τον Δημήτρη Παππά

Το Πολύεδρο κλείνει 40 χρόνια και γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων, από αυτό το Σάββατο 10 Ιουλίου. 

 

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με τη συναυλία που διοργανώνει  το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον κήπο με δύο σπουδαίους μουσικούς, τον Δημήτρη Φωτόπουλο (φλάουτο) και τον Δημήτρη Παππά (κιθάρα). 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

«Λαϊκές Βραζιλιάνικες Μουσικές» του Celso Machado

«Μεγάλη Σονάτα» έργο αρ. 85 του Mauro Guiliani

«Τα 5 Κάστρα» σύνθεση του Κυριάκου Τζωρτζινάκη 

  «Παραδοσιακά και Λαϊκά Τραγούδια της Μικράς Ασίας»

 

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με τον Ούρς Ρούτιμαν και Ανώτερα θεωρητικά με τον Μ. Παλλάντιο (Ωδείο Αθηνών) και τον Κων. Νόνη (Ωδείο Ορφείο Αθηνών). Από το 1982 και για μια δεκαετία περίπου παράλληλα με την εδώ καλλιτεχνική και διδακτική του δραστηριότητα βρίσκεται συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Γαλλία  (Νίκαια, Παρίσι, Λυών κλπ) όπου σπουδάζει –μαθητεύει κοντά στον μέντορά του Alain Marion και στην Ida Ribera – και συμπράττει με σημαντικούς καλλιτέχνες σε πολλές συναυλίες με ορχήστρες και σχήματα Μουσικής Δωματίου.

Εμφανίζεται συχνά σαν σολίστ με μεγάλες ή μικρές ορχήστρες. (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Μουσικά σύνολα ΕΡΤ, Ensemble instrumental et vocal “RES FACTA” του Παρισιού, Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Γλυφάδας, Ορχήστρα Κολλεγίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Ορχήστρα «Εναρμόνια», Συμφωνιέτα Αθηνών κ.α.)


Ο Δημήτρης Παππάς πήρε δίπλωμα κιθάρας και πτυχίο ανώτερων θεωρητικών με καθηγητή τον Νίκο Μελίδη. Στην συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα με τον Κώστα Γρηγορέα και ακολούθως με τους Jorge Morel, Hubert Kappel, Ιάκωβο Κολανιάν, Νίκο Παναγιωτίδη (ειδίκευση στην baroque, basso continuo). Έχει συμπράξει με την συμφωνική της ΕΡΤ (στις ΟΡΝΙΘΕΣ του Μ. Χατζιδάκι) και με το συγκρότημα GRAVITON σε δισκογραφία και συναυλίες. Διδάσκει κιθάρα στο Ωδείο Τεχνοτροπία και στο Απολλώνειο. Από το 2016 είναι μέλος του σγκροτήματος Cinema Paradiso Project.

Διαβάστε επίσης