Αγγελος Κωνσταντίνου: Πώς έσωσε την κυρά Δήμητρα - Μιλά στο tempo24 ο δημοσιογράφος που έπεσε στη θάλασσα και έσωσε ηλικιωμένη που πνιγόταν

 

 

"Φύλακα άγγελο" είχε η κυρία Δήμητρα που σώθηκε χθες το πρωϊ στην περιοχή της Πλαζ του ΕΟΤ ενώ κολυμπούσε.

Ο πατρινός δημοσιογράφος Αγγελος Κωνσταντίνου μίλησε στο tempo24 και περιέγραψε το περιστατικό που πραγματικά τον συγκλόνισε , καθώς λίγα λεπτά αργότερα μια ακόμη γυναίκα πνίγηκε στην ίδια περιοχή, μπροστά στα μάτια του.

"Ηταν 9 παρά το πρωί είχα κάνει το μπάνιο μου και είχα βγεί στην παραλία. Ξαφνικά είδα μια ηλικιωμένη στην θάλασσα να έχει γυρίσει ανάσκελα και να κουνά τα χέρια της. Από ένστικτο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και βούτηξα στο νερό. Μαζί με άλλους, που έτρεξαν μαζί μου, την βγάλαμε έξω. Είχε πιεί νερό, ωστόσο , όταν της μίλησα και την ρώτησα το όνομά της, για να καταλάβω αν ανταποκρινόταν, μου απάντησε "Δήμητρα με λένε, σε ευχαριστώ με έσωσες" μου είπε, ανέφερε στο tempo24 ο Αγγελος Κωνσταντίνου.

Η κυρία Δήμητρα είναι 80 ετών και όπως μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκε ο δημοσιογράφος το πρώτο που ήθελε να δει είναι αν το παιδί της που είναι αμεα ήταν καλά.

Λίγη ώρα αργότερα ο Άγγελος έγινε μάρτυρας της τραγικής κατάληξης μιας ηλικιωμένης μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα.

Οπως μας ανέφερε, η γυναίκα κολυμπούσε όταν ξαφνικά αντιληφθήκαμε πως κινδύνευε και λουόμενοι φώναξαν πως πνίγεται. "Πέσαμε αμέσως στη θάλασσα και την ανασύραμε, αλλά δυστυχώς ήταν αργά γιατί είχε πιεί πολύ νερό και οι διασώστες που έφθασαν δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν".

Οπως λέει πάντως ο Αγγελος Κωνσταντίνου οι ναυαγοσώστες , που είναι δύο για την περιοχή της Πλαζ, έρχονται περίπου στις 10 το πρωϊ , ενώ πάρα πολλοί ηλικιωμένοι κάνουν το μπάνιο τους σχεδόν από τις 7 το πρωϊ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει για ώρες άτομο με γνώσεις διάσωσης.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ