Βρετανία: Απαγγελία κατηγοριών κατά δεύτερου άνδρα για την επίθεση εναντίον του Κρις Γουίτι

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά ενός δεύτερου άνδρα για την επίθεση εναντίον του αρχιάτρου της Αγγλίας Κρις Γουίτι, εκ των υπευθύνων της διαχείρισης της επιδημίας Covid-19 , η οποία σημειώθηκε καθώς εκείνος περπατούσε σε πάρκο της βρετανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οπτικό υλικό, που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζει τον Κρις Γουίτι να δέχεται επίθεση από δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι τον αποκιμάζουν και τον τραβούν.

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης δεν τραυματίσθηκε κατά την επίθεση, αλλά η σκηνή που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων για το γεγονός ότι δεν έχει προστασία.

Αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Ιουνίου στο Σεντ Τζέιμς Παρκ όταν οι ίδιοι "αντιλήφθηκαν ότι κάποιος δέχεται επίθεση από μια ομάδα ανδρών".

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες για επίθεση και παρεμπόδιση αστυνομικού έργου εναντίον ενός δεύτερου άνδρα, του 24χρονου Τζόναθαν Τσου, ο οποίος σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου.

Την περασμένη εβδομάδα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κοινή επίθεση εναντίον ενός άλλου άνδρα, του 23χρονου Λούις Χιούζ, ο οποίος θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, οι νεαροί είχαν καταναλώσει ποτά αφού συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά των εμβολίων στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο Λούις Χιουζ ζήτησε συγγνώμη, με δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και είπε ότι απολύθηκε από την εργασία του ως μεσίτη μετά την ανάρτηση του βίντεο της επίθεσης.

Ο Χιουζ, μαζί με τον φίλο του Τζόναθαν Τσου, 24 ετών, δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν τον Κρις Γουίτι. «Δεν θέλαμε παρά να τραβήξουμε μια σέλφι», δήλωσε ο Τσου στην ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

ΑΜΠΕ