Πάτρα: Φαρμακοποιοί κατά σούπερ μάρκετ - Κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα των self test

Οι φαρμακοποιοί πήραν πίσω την προηγούμενη απόφαση να μην διαθέτουν τεστ

 

Αντιδρώντας στη διάθεση των self test από το σούπερ μάρκετ της περιοχής, ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πατρών, κατά παντός υπευθύνου.

Οπως εξήγησε στο tempo24 ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος θεωρούν οι φαρμακοποιοί πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι παράνομη και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποσυρθεί.

"Εμείς αποφασίσαμε να διαθέτουμε  τα τεστ και μάλιστα είχαμε κοινοποιήσει αυτή την απόφασή μας. Δεν κατανοούμε λοιπόν με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν στους πολίτες τα self test".

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς σημειώνει πως θέτουν και ζήτημα μη σωστής εξασφάλισης της φύλαξης, αποθήκευσης, διακίνησης και χορήγησης των τεστ.

Παράλληλα με επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ζητούν «να παρέμβει στο ΣτΕ ως καθ’ ύλην αρμόδιος της συμφωνίας με το Κράτος για τη χορήγηση self-test από τα φαρμακεία μας αλλά και ως Β’βάθμιο όργανο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας όσον αφορά στην τήρηση των προϋποθέσεων αποθήκευσης, διακίνησης και διανομής των self-test». 

Διαβάστε επίσης