Τι έψαχναν και τι βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής στην Πάτρα-Η πρωτοφανής σε έκταση επιχείρηση σε πολλά κλαμπ της πόλης-Γιατί προσήχθησαν συγκεκριμένοι Πατρινοί

ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΠΚΕ ΕΝΩ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ ΑΤΟΜΑ

 

Η χθεσινή ισχυρή εμφάνιση του κλιμακίου αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής σε νυχτερινά κλαμπ ψυχαγωγίας στην  Αχαΐκή πρωτεύουσα, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν σε σχέση με την αναζήτηση ανθρώπων που φέρεται να δραστηριοποιούνται στο χώρο των λεγόμενων κυκλωμάτων της νύχτας, κινείται στο τρίγωνο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ Αθήνας, Πάτρας και Ζακύνθου.

Ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως η χθεσινή επιχείρηση δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε σχεδιάστηκε "στα τυφλά". Αντίθετα, οι έφοδοι των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συνεπικουρούνταν και από ομάδες της ΟΠΚΕ από την Αθήνα, είχαν στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πρόκειται για άνδρες οι οποίοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ τα ονόματα ορισμένων από αυτούς συμπεριλαμβάνονται και στην έκθεση που παρέδωσε πρόσφατα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται πως στην έκθεση περιγράφεται όλη η δράση των κυκλωμάτων από το 2009 και μετά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που συμπεριλαμβάνονται κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς είτε καθυστερούν οι δίκες είτε αποφυλακίζονται πολύ γρήγορα συντηρώντας ένα αίσθημα ατιμωρησίας και επιστρέφουν στην ενεργό δράση.

ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά "κρίκους της αλυσίδας" που ενδέχεται να σχετίζονται με σοβαρές υποθέσεις που έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ το γεγονός οτι η χθεσινή επιχείρηση έγινε σε δημόσια θέα και μπροστά σε ανυποψίαστους θαμώνες που διασκέδαζαν στα καταστήματα όπου έγιναν οι έλεγχοι και οι προσαγωγές, αποτελεί μία κίνηση ισχύος, μέσω της οποίας οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θέλησαν να στείλουν μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τα άτομα τα οποία προσήχθησαν από διάφορα καταστήματα της πόλης έχουν μπει ξανά, πριν λίγες εβδομάδες, στο στόχαστρο του Τμήματος Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν μάλιστα πως οι αστυνομικοί έκαναν "φύλλο και φτερό" τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, τα οποία και κατασχέθηκαν από τη στιγμή της προσαγωγής τους και τους επιστράφηκαν μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Φωτογραφία από την πρώτη έφοδο των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής σε κλαμπ της Πάτρας

ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το γεγονός οτι το πολυμελές κλιμάκιο των αστυνομικών της Αθήνας έκανε την εμφάνισή του αιφνιδιαστικά πρώτα σε καταστήματα διασκέδασης της Ηρώων Πολυτεχνείου και στη συνέχεια σε άλλα καταστήματα των Βραχνεΐκων και του Δρεπάνου, με τη συνδρομή ομάδων της ΟΠΚΕ από την Αθήνα, οδηγεί στο συμπέρασμα οτι η επιχείρηση έπρεπε να έχει ασφαλιστεί από πλευράς πιθανών διαρροών και τα άτομα τα οποία αναζητούνταν να εντοπιστούν άμεσα με τις όσο το δυνατόν λιγότερες "απώλειες" (σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν μόνον δύο από τη λίστα των ατόμων που ενδιέφεραν).

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 

Στην  πλειοψηφία τους οι προσαχθέντες ακολούθησαν ήσυχα τους αστυνομικούς στα βανάκια της ΕΛ.ΑΣ. έως ότου οδηγηθούν στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού για εξέταση, με μοναδική εξαίρεση έναν προσαχθέντα ο οποίος μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς "σηκωτός" από γνωστό κατάστημα διασκέδασης αφού κατά πληροφορίες φέρεται να αντιστάθηκε.

ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογες επιχειρήσεις αναμένεται να επαναληφθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, εκτός αν σύμφωνα με καλά ενημερωμένη αστυνομική "πηγή" τα στοιχεία που θα έχουν συγκεντρωθεί στο επόμενο διάστημα οδηγήσουν σε δεδομένα που θα οδηγούν σε άλλες αποκαλύψεις που σχετίζονται με πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το ενδεχόμενο "θα υπάρξουν συλλήψεις" ανέφερε με νόημα η ίδια "πηγή"