Μειώθηκαν οι εμβολιασμοί - Πέτσας: «Δεν αποκλείω test και πιστοποιητικά και για μετακινήσεις από νομό σε νομό»

 

 

Κάτω από τις 90.000 έχουν πέσει οι εμβολιασμοί τις τελευταίες ημέρες, λόγω απροθυμίας των πολιτών, όπως έκανε γνωστό αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας, φρενάροντας τους υψηλούς ρυθμούς που είχαν επιτευχθεί.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε «Υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον» μη αποκλείοντας  ο ενδεχόμενο τα μέτρα για τις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού) να εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ