Στο πόδι όλη τη νύχτα οι κάτοικοι στην Αχαγιά - Υπαίθριο γλέντι γάμου με τα ηχεία στη διαπασών

“Μια πόλη άυπνη και εξοργισμένη. Έχει χαθεί το μέτρο”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Άυπνοι οι Αχαγιώτες έμειναν για ένα ακόμη βράδυ! Αιτία; Όπως λένε, ένα υπαίθριο γλέντι γάμου ρομά στο κέντρο της πόλης. Μόνο που η μουσική από τα μεγάφωνα ακουγόταν μέχρι τα διπλανά χωριά!

Το γλέντι κράτησε κυριολεκτικά μέχρι το πρωί, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 500 καλύπτοντας άπλετο κοινόχρηστο χώρο. “Αν εγώ στόλιζα το σπίτι μου, έκλεινα το δρόμο με ροτόντες, έβαζα τη μουσική με τα ηχεία στη διαπασών, καλούσα 500 άτομα…Τι κατάληξη πιστεύεις θα είχε το γλέντι μου;”, ρωτά κάτοικος της Κάτω Αχαΐας, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τάκη Κουνάβη ο οποίος προκάλεσε δημόσια συζήτηση όταν το πρωί της Παρασκευής σχολίασε το γεγονός “Μια πόλη άυπνη και εξοργισμένη.Έχει χαθεί το μέτρο”.

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε διαδικτυακή συζήτηση για ένα θέμα όμως, που απασχολεί την Αχαγιά εδώ και πολλά χρόνια. Οι αρχές από την πλευρά τους, κάνουν ότι μπορούν, άλλοτε με συστάσεις, άλλοτε λειτουργώντας αποτρεπτικά (όταν στήνεται το γλέντι) ή βεβαιώνοντας πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι μέχρι σήμερα, αυτό δεν είναι αποτελεσματικό. Παράλληλα, οι Αχαγιώτες, έχουν απορία εύλογη: “Ο δήμος, οι αιρετοί τί κάνουν τόσα χρόνια, ώστε να πιέσουν τις αρχές;”. Σε αυτό απάντησε ο Τάκης Κουνάβης: “Η πολιτεία έχει και τις διαμαρτυρίες συμπολιτών μας και τις έγγραφες και επώνυμες καταγγελίες, τις δικές μου και πολλών αιρετών στο αστυνομικό τμήμα, συνεπώς και γνωρίζει και ξέρει όχι από απόψε, τουλάχιστον δεκαετίες τώρα.

Το θέμα είναι να είναι αποτελεσματική που δεν με είναι με τίποτα προς το παρόν. Δεν θρέφω επίσης και καμία αυταπάτη για την κατάργηση πελατειακών σχέσεων και άλλων δεινών, ούτε σε μια νύχτα ούτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κοινοί κανόνες συνύπαρξης και τήρησή τους χρειάζονται για να υπάρξει ισονομία για όλους”.

 

Διαβάστε επίσης