Α ρε Μήτσο τι σου ‘μελλε να πάθεις…

Του Απόστολου Ι. Βουλδή

 

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει πρωταγωνιστές σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Άθελά μας βλέπουμε τους εαυτούς μας να μετέχουν σε σκηνές με τραγελαφική κατάληξη.

Αναφερόμαστε φυσικά στις κυβερνητικές εξαγγελίες, όπου το θέμα του εμβολιασμού έχει μετατραπεί σε ισχυρό πονοκέφαλο με μάταιη αναζήτηση αναλγητικών φαρμάκων.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν δείχνει να …περπατά σε ευθεία και οι λοξοδρομήσεις του δημιουργούν αυτονόητη αναστάτωση.

Οι συσκέψεις ειδικών και αξιωματούχων έδωσαν και πήραν αυτές τις μέρες, προκειμένου οι αποφάσεις να είναι αποτελεσματικές. Με πρώτη βέβαια την εξαγγελία για να «τσιμπήσουν» οι νέοι τα 150 ευρώ και να …τσιμπηθούν από την βελόνα του εμβολίου.

Το κατά πόσον νεαροί και νεαρές θα φθάσουν μέχρι το εμβολιαστικό κέντρο με την προοπτική να αποκτήσουν στην συνέχεια το «κυβερνητικό τσεκ» θα φανεί οσονούπω.

Όμως οι ιθύνοντες στην προσπάθεια να δυσκολέψουν την ζωή των ανεμβολίαστων και να κάνουν κάθε τους βήματα σαν να ανηφορίζουν σε κακοτράχαλο ορεινό μονοπάτι, εμπνεύστηκαν και άλλο μέτρο, για να καλυφθούν όλες οι ηλικίες… και όχι μόνο οι λίγο πιο πάνω από τα 25!

Θεσμοθετούν το μέτρο των «ελεύθερων χώρων» για καφέ, μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια ούτως ώστε να έχουν ανενόχλητη πρόσβαση όσοι βγάζουν από το τσεπάκι τους το «μαγικό χαρτάκι» της βεβαίωσης εμβολιασμού.  

Οι υπόλοιποι αρνητές και …σκεπτικιστές θα τρώνε κοινώς πόρτα και η έξοδός τους για διασκέδαση θα γίνεται το πολύ μέχρι το γειτονικό παγκάκι, όπου θα βλέπουν τους άλλους να γλεντούν. Όπως στις παλιές δακρύβρεχτες ελληνικές ταινίες, έτσι για να έχετε μια πλήρη εικόνα.

Οι μαγαζάτορες αντιδρούν αντιτείνοντας πως δεν μπορούν ούτε να κάνουν τους «χωροφύλακες», ούτε να λογοφέρουν με πελάτες που ενδεχομένως να αντιδράσουν.

Γιατί θα μπει στο μαγαζί του Μήτσου ο Λάκης, πελάτης χρόνων και θα του ζητήσει πιστοποιητικό, ειδάλλως θα τον ξαποστείλει;

Κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία  θυμίζει όλο αυτό.

Άδικο έχω;

  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ