To tempo24 "τρύπωσε" στα Παλαιά Σφαγεία - Πυρετός προετοιμασιών για την εικαστική έκθεση “Illusion” - ΦΩΤΟ

 

Τα παλαιά σφαγεία έχουν πλέον ανοίξει μόνιμα τις πόρτες τους.

Oι χώροι τους είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν εκθέσεις και εκδηλώσεις, κάνοντας την πολιτιστική ζωή της Πάτρας να χτυπά δυναμικά σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της πόλης.

Το tempo24… τρυπωσε στην προετοιμασία της έκθεσης Illusion Paper No Limit που θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες της την 1η Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Μετά από αρκετά χρόνια η ενότητα των εικαστικών επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας δίνοντας την ευκαιρία σε αξιόλογους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και στο κοινό της Πάτρας τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να γνωρίσει τη δουλειά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Θέμα της έκθεσης είναι το χαρτί. Είτε σε αυτό αποτυπώνονται παραστάσεις, είτε χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία έργων τέχνης.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε να εντάξουμε μια τέτοια έκθεση στο φετινό φεστιβάλ. Ήταν πρόκληση για εμάς να καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τιμή που τα έργα τους θα βρίσκονται σε έναν τέτοιον χώρο, όπως τα Παλαιά Σφαγεία» μας λέει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Η επιλογή του θέματος της έκθεσης που έχει ως αντικείμενο το χαρτί δεν είναι τυχαία. Και μας εξηγεί: «Το χαρτί συνδέεται με αυτήν την περιοχή της Πάτρας, την παλιά βιομηχανική ζώνη της πόλης. Δίπλα στα Σφαγεία βρίσκεται το πρώην Εργοστάσιο Λαδοπουλου, η πιο ιστορική χαρτοβιομηχανία της Πάτρας για χρόνια.

Επίσης το χαρτί είναι το μέσο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να εκφράσει ο άνθρωπος σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες. Είναι ένα μέσο αποτύπωσης» Οι εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό έτρεξαν μαραθώνιο για να καταφέρουν, μέσα σε συνθήκες πανδημίας να στήσουν την έκθεση, μας λέει η κ. Γεροπαναγιωτη. Η έκθεση έρχεται να συμπληρώσει τις εκδηλώσεις στα Παλαιά Σφαγεία, οι οποίες ξεκινούν την Πέμπτη 1η Ιουλίου με το τριήμερο Jazz +Πράξεις. Η έκθεση Illusion Paper No Limit εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1η Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ειναι ανοικτή στο κοινό Τρίτη - Σάββατο 10.00-14.00 και Τρίτη - Παρασκευή 18.00-21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ