Αχαΐα: "Ντου" για κόψιμο σε παράνομες παροχές - Χωρίς νερό χωριά και οικισμοί εν μέσω καύσωνα (!)για να ποτίζουν... αμπέλια και ελιές! Με εισαγγελέα απειλούν οι κάτοικοι - ΦΩΤΟ

 

Αυτό που συνέβαινε στην Ωλενία δεν είχε προηγούμενο! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα, είχαν μείνει χωριά και οικισμοί και η ταλαιπωρία δεν περιγράφεται. Οπως μεταφέρουν στο tempo24, κάτοικοι από το Κράλι Ωλενίας, αντιμετώπισαν πολύ σοβαρό πρόβλημα ηλικιωμένοι, άτομα με προβλήματα υγείας αλλά και μικρά παιδιά! Ποιος μπορεί να μείνει χωρίς νερό... καλοκαιριάτικα. Αν έχει και καύσωνα; 

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να απευθυνούν στον Εισαγγελέα. Στο μεταξύ σήμερα το πρωί, στελέχη της ΔΕΥΑ Δυμαίων, κατόπιν εντολής του δημάρχου δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, "χτένισαν" τις "ύποπτες" περιοχές - πολλά σημεία ήταν γνωστά για παράνομη παροχή ή έχουν υποδειχθεί - και άρχισαν να τις κόβουν. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν στελέχη της ΔΕΥΑΔ, η εντολή είναι ρητή. Ήδη έχουν κοπεί παροχές που βρέθηκαν να ... ποτίζουν αμπέλια και ελιές πολλών στρεμμάτων έξω από το Κράλι. Εντοπίστηκαν ρολόγια που έχουν "πειραχτεί" και δεν λειτουργούν. Ο κανονισμός όπως αναφέρουν από τη ΔΕΥΑΔ είναι σαφής και θα τηρηθεί κατά γράμμα. 

Οι κάτοικοι αναμένουν αυτή τη φορά, να είναι αποτελεσματική ως προς τη συμμόρφωση όσων κλέβουν νερό από το πόσιμο για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους.

 

Διαβάστε επίσης