Τρεις συμβουλές για να πείσετε το παιδί να πάει για ύπνο… χωρίς μάχη

«Έλα μαμά, πέντε λεπτάκια ακόμη». Μια φράση που τα παιδιά δεν λυπούνται ποτέ, καθώς την εκτοξεύουν τόσο το πρωί, που δεν θέλουν ακόμη να εγκαταλείψουν το κρεβάτι, όσο και το βράδυ που… εργάζονται σκληρά για να μην ξυπνάνε το πρωί.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να σταματήσουν οι νυχτερινές μάχες για τον ύπνο;

Καθιερώστε μια ρουτίνα

Φροντίστε να μην εκτεθούν σε οθόνες τουλάχιστον επί μια ώρα πριν τον ύπνο, δώστε τους να φάνε κάτι ελαφρύ, κάντε τα ένα ζεστό μπανάκι και διαβάστε τους μια χαλαρωτική ιστορία. Έτσι, θα μπαίνουν στο κλίμα ώρα πριν μεταφερθούν στο κρεβάτι τους.

Προσέξτε τη διατροφή τους

Οι καλές πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κι αυτή με τη σειρά της στην εξισορρόπηση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή την ώρα που πέφτει για ύπνο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να νυστάξει.

Τα φρέσκα φρούτα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά επίσης βοηθάνε, όπως και ο περιορισμός της ζάχαρης, ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Βρείτε τι τα αγχώνει

Ίσως δεν το κάνουν επίτηδες, αλλά πράγματι δυσκολεύονται να κοιμηθούν, επειδή είναι αγχωμένα. Δυστυχώς, δεν είναι ενήλικο «προνόμιο». Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν κώδικα επικοινωνίας που τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια να εκφραστούν και να σας πουν τι τα προβληματίζει. Η σωματική άσκηση το πρωί ή νωρίς το απόγευμα μπορεί επίσης να τα καλμάρει.

πηγή

Διαβάστε επίσης