«ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας: Διαδικτυακό Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία

8-9 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση - Πρόσκληση από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας:

Η ζωή είναι γιορτή και κάθε μέρα που περνά αναζητούμε τις μικρές χαρές της, τρόπους βοήθειας προς τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, αλλά και τις μεγάλες νίκες μας απέναντι στον καρκίνο.

Φέτος, σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά, το Άλμα Ζωής Νομού Αχαΐας γιορτάζει  τα 20 χρόνια του και αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες πάσχουσες από καρκίνο το 1ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία.

Οι δράσεις μας δε σταματούν, φυσικά, αλλά επιλέξαμε να οργανώσουμε το συγκεκριμένο Συνέδριο, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2021,  σε συνέχεια του πολυδιάστατου έργου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού και στην προσπάθεια να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για τις ίδιες και για τους φροντιστές τους. Η διοργάνωση διεξάγεται στα πλαίσια του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας»: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund».

Πρωταρχικό στόχος του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι να αναδειχθεί η ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου σε όλα τα στάδια της νόσου. Παράλληλα, φιλοδοξούμε στη συμβολή στην εκπαίδευση των απασχολούμενων στον τομέα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας. Στην εμπλοκή και την αξιοποίηση όλων των δομών για τον καρκίνο (επιστημονικές εταιρίες, ογκολογικά τμήματα, συλλόγους ασθενών, κοινωνικές και ψυχολογικές υπηρεσίες κ.α.), στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας ως σημαντικό πυλώνα της αντιμετώπισης του καρκίνου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους φροντιστές τους αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου της ογκολογικής κοινότητας για την ψυχοκοινωνική ογκολογία. Τέλος, στόχος του Άλματος Ζωής Ν. Αχαΐας είναι το εν λόγω Συνέδριο να συνεχίσει να διοργανώνεται και στο μέλλον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Περισσότερες πληροφορίες. https://almazoispatras.gr/

Διαβάστε επίσης