Σήμερα ξεκινά η έρευνα για την τραγωδία στην Χαριά της Ηλείας - Φθάνει κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας - Μίλησαν στο tempo24 οι γείτονες: "Είδαμε τους ανθρώπους να καίγονται"

 

Σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Ηλεία και στην περιοχή Χαριά , όπου έπεσε χθες το μονοκινητήριο αεροπλάνο, κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχησε την ζωή στον Δημήτρη Βασιλείου που ήταν ο χειριστής και στον Κωνσταντίνο Καλογερογιάννη που ήταν συγκυβερνήτης.

Το τραγικό περιστατικό με την πτώση του αεροσκάφους στον οικισμό Χαριάς του Δήμου Πύργου στην Ηλεία και τον θάνατο των δυο ανδρών που επέβαιναν σε αυτό έρχεται να συμπληρώσει ακόμη ένα μοιραίο γεγονός.

Το συγκλονιστικό δυστύχημα με την πτώση του αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο τους δυο άνδρες, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, συνέβη μόλις 100 μέτρα από το πατρικό σπίτι του πιλότου.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου στις 11:30 το πρωί και κατέθεσε σχέδιο πτήση στο Άκτιο με μέγιστη διάρκεια τις 2,5 ώρες. Το σχέδιο πτήσης περιελάμβανε την διαδρομή Μεσολόγγι – Ανδραβίδα – Άραξος και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε ενημέρωση από πιλότο για έκτακτη κατάσταση στο αεροσκάφος.

"Τρέξαμε να βοηθήσουμε"

Οπως είπαν στο tempo24 το ηλικιωμένο ζευγάρι που διεμένει ακριβώς δίπλα από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο άκουσαν έναν δυνατό κρότο και πετάχτηκαν έξω από το σπίτι. "Ειδαμε μια τεράστια φλόγα. Τρέξαμε πίσω από το σπίτι . Μέσα στο κοτέτσι μας είχε πέσει το αεροπλάνο και είχε πάρει φωτιά. Αμέσως με λάστιχα και κουβάδες νερού προσπάθησαμε να σβήσουμε την φωτιά. Ηταν μάταιο οι δύο άνθρωποι είχαν καεί", ανέφεραν συγκλονισμένοι.

Θρήνος

Ολο το χωριό χθες θρηνούσε τον χαμό του συντοπίτη τους Δημήτρη Βασιλείου. Ο άτυχος πιλότος ζούσε στην Αμαλιάδα, ωστόσο, το πατρικό του σπίτι βρίσκεται στη Χαριά, όπου ζουν οι γονείς του και τα αδέλφια του.

Η αυλή του πατρικού του πιλότου είχε χθες από το μεσημέρι μέχρι αργά τη νύχτα γεμίσει από συγχωριανούς του, που βρέθηκαν κοντά στην οικογένεια για να παρηγορήσουν τους χαροκαμένους γονείς. 

Διαβάστε επίσης