Δυτική Αχαΐα: Ο Μυλωνάς απαντά στην αντιπολίτευση για τα σκουπίδια

 

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Με ανάρτησή της η παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» καταγγέλλει «απερίγραπτες καταστάσεις που δυσφημίζουν και ντροπιάζουν το δήμο μας» στο τομέα της καθαριότητας. Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών τους ανάρτησαν και σχετικές φωτογραφίες με σκουπίδια και κάδους σε κακή κατάσταση.

Στο Δήμο υπάρχουν αναπτυγμένοι περίπου 2.500 κάδοι. Το να εντοπίσεις, φωτογραφίσεις και αναρτήσεις, από κάποια στιγμή της ημέρας, μονοψήφιο αριθμό από αυτούς σε κακή κατάσταση, είναι το πιο εύκολο. Το να έχεις σε ικανοποιητική κατάσταση τους υπόλοιπους 2.490 από αυτούς είναι το δύσκολο. Αφήνουμε στη «Συνεργασία Δυμαίων» το εύκολο, κρατάμε για εμάς το δύσκολο.

Στο διάστημα της θητείας μας έχουν καθαριστεί πάνω από 80 μικρές κι ανεξέλεγκτες χωματερές και αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται αδιάκοπα. Έχουν

 πίσης τοποθετηθεί 300 νέοι κάδοι απορριμμάτων, σε μια προσπάθεια που έχει

γίνει αισθητή από όλους τους δημότες χωρίς καμιά εξαίρεση. Στην τρέχουσα χρονιά θα τοποθετηθούν ακόμα 300 νέοι κάδοι. Ταυτόχρονα προωθήθηκε πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό του τομέα καθαριότητας και τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ώστε να υπάρξουν ριζοσπαστικές βελτιώσεις στην περισυλλογή των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση στην καθαριότητα του Δήμου.

Η σύγκριση ανάμεσα σε όσα έχουν συμβεί στους 20 μήνες της θητείας μας και στο δικό τους θλιβερό απολογισμό, είναι συντριπτική. Αντιμετωπίζουμε το παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον. Ας αναλογιστούν τα δικά τους πεπραγμένα. Δίνουμε αδιάκοπα μια σκληρή και καθημερινή μάχη. Έχουν σημειωθεί βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, απομένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Ωστόσο η βελτίωση στον τομέα καθαριότητας είναι ορατή, αισθητή και πανθομολογούμενη από κάθε καλόπιστο συνδημότη. Με μοναδική εξαίρεση τους συντάκτες της ανακοίνωσης της «Συνεργασίας Δυμαίων» που περιφέρονται με ένα κινητό στο χέρι αναζητώντας ένα σπασμένο κάδο.

Διαβάστε επίσης