Η Κοινο_Τοπία στηρίζει την Νότια επέκταση του Προαστιακού πηγαίνοντας στην Κάτω Αχαΐα

Το Σάββατο 26 Ιουνίου

Από τις 17 Μαΐου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεξέτεινε τις υπηρεσίες του Προαστιακού Πάτρας παρέχοντας δρομολόγια έως την Κάτω Αχαΐα και εισάγοντας τη δυνατότητα έκδοσης καινούργιου ημερήσιου εισιτηρίου (διάρκειας 24 ωρών) πολλαπλών διαδρομών για όλο το εύρος της διαδρομής.

Ο Προαστιακός Πάτρας συνδέει πλέον τις περιοχές Αγίου Βασιλείου και Κάτω Αχαΐας με καθημερινά δρομολόγια, συμβάλλοντας στην ταχύτερη και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού της ευρύτερης περιοχής με το κέντρο της Πάτρας, παρακάμπτοντας την κίνηση της πόλης. Οι επιβάτες που μετακινούνται με τους συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εξυπηρετούνται με λεωφορεία που έχει δρομολογήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη στάση Καστελλόκαμπος προς Άγιο Βασίλειο, Πανεπιστήμιο/Νοσοκομείο και αντίστροφα.

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων της μέσω της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος και εν γένει της Ποιότητας ζωής στηρίζει την επέκταση του Προαστιακού ως ενός Μαζικού Μέσου Μεταφοράς φιλικού προς το περιβάλλον και της βιώσιμης κινητικότητας.

Προτρέποντας τα μέλη και τους φίλους της αλλά και όλους τους πολίτες να γνωρίσουν τη νέα αυτή γραμμή οργανώνει το Σάββατο 26 Ιουνίου με το δρομολόγιο των 10.08πμ (από Ρίο) ολιγόωρη μετάβαση στην Κ. Αχαΐα, με βόλτα στην πόλη και προαιρετικά στις Αλυκές, όπως και στην τουριστική παραλία όπου κάποιος μπορεί να κάνει μπάνιο.

Η επιβίβαση θα γίνει σε πολλούς σταθμούς (Ρίο, Καστελόκαμπος, Μποζαίτικα, Αγυιά, Παναχαϊκή, Πάτρα κέντρο, Αγ. Ανδρέας, Ανθείας, Ιτιές, Παραλία Πατρών, Μιντιλόγλι, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα, Καμίνια, Αλισσός) ανάλογα την περιοχή διαμονής του καθενός (δείτε σχετικό πίνακα με ώρα διέλευσης) και η αποβίβαση 10.56 στο σταθμό Κ. Αχαΐα. Οι επιλογές επιστροφής από το σταθμό Κ. Αχαΐα είναι 12.56μμ, 2.56μμ και 4.56μμ

Για όσους θα ήθελαν να πάρουν μέρος σε αυτή τη βόλτα – περιήγηση ή για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας στο 2610.622250 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, στο 2610.277171 πολλές ώρες καθημερινά και στο [email protected] Απαραίτητη είναι η εφαρμογή -σε όλες τις φάσεις- των μέτρων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Ο προαστιακός στην Πάτρα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 συνδέοντας το κέντρο με τις βόρειες περιοχές της πόλης. Διευκόλυνε στις μετακινήσεις πολίτες που διαμένουν στις περιοχές αυτές, εργαζόμενους, φοιτητές, λουόμενους κ.α. Η Νότια επέκταση έρχεται να δώσει τις αντίστοιχες διευκολύνσεις σε χιλιάδες πολίτες που μέχρι τώρα δεν είχαν την επιλογή…

 

Διαβάστε επίσης