Πανελλαδικές 2021 - Επιλογή Γνώσης: Σχολιασμός στα θέματα Κοινωνιολογίας, Πληροφορικής & Χημείας

Σχολιασμός των θέματων από το Φροντιστήριο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ: 

 

Κοινωνιολογίας Προσανατολισμού

Τα θέματα στο μάθημα της Κοινωνιολογίας ήταν βατά και διατυπωμένα με σαφήνεια. Εξετάστηκε ένα αρκετά σημαντικό τμήμα της ύλης. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ερώτημα Δ3 του Δ θέματος, όπου ο μαθητής θα έπρεπε να διαβάσει προσεκτικά τη διατύπωση. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να προσεγγίσουν το άριστα, ενώ ακόμα και όσοι δεν είχαν προετοιμαστεί επαρκώς μπορούν να ξεπεράσουν τη βάση.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Ανδριάνα Κυριαζή

 

-------------------------------------------------------------

 

Πληροφορικής Προσανατολισμού

Τα θέματα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, χωρίς ασάφειες και παγίδες. Το επίπεδο δυσκολίας τους είναι ελαφρά χαμηλότερο από τη δυνατότητα σε έναν καλά διαβασμένο μαθητή να προσεγγίσει πολύ υψηλή βαθμολογία. Το μοναδικό στοιχείο που θα προβληματίσει το μαθητή είναι η μεγάλη έκταση των ερωτημάτων στα θέματα Γ και Δ.
 Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα συνεχών διαγωνισμάτων στη διάρκεια της χρονιάς που δίνουν στο μαθητή τη δυνατότητα να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο εξέτασης.
 

Υπεύθυνη καθηγήτρια :Μαρία Μιχάλη 

 

----------------------------------------------------------------

 

Σχολιασμός Χημείας Προσανατολισμού


Τα θέματα της Χημείας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Είναι καλά διατυπωμένα και απευθύνονται σε μαθητές που έχουν διαβάσει όλη τη χρονιά. Υπάρχουν και κάποια υποερωτήματα που απαιτούν προσοχή στην αντιμετώπισή τους και είναι αυτά που θα ξεχωρίσουν το μαθητή που με ψυχραιμία και κρίση θα τα αντιμετωπίσει.
 

Υπεύθυνη καθηγήτρια :Φωτεινή Μαρίνου 
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ