Ψηφοδέλτιο ΝΔ Αχαΐας: Ονόματα που γράφονται και σβήνονται στην πολιτική "πιάτσα"-Το πρόσωπο "κλειδί" που θα κρίνει τις εξελίξεις

Ποιός είπε οτι οι εκλογικοί συνδυασμοί-ψηφοδέλτια κατά το κοινώς λεγόμενο-καταρτίζονται λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές;

Αν και στην πραγματικότητα οι Αρχηγοί των κομμάτων είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όταν θα προκηρυχθεί η εκλογική αναμέτρηση, στην Αχαΐα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο κυβερνών κόμμα, η σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει αρχίσει προ πολλού να απασχολεί το πολιτικό προσωπικό.

Ιδιαίτερα δε σε μία περίοδο, που διαρκώς βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα η συζήτηση περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών (άσχετα αν αυτο διαψεύδεται μετ' επιτάσεως) τα μολύβια παίρνουν "φωτιά" και σε συζητήσεις στα πολιτικά "πηγαδάκια" γράφονται και σβήνονται ονόματα.

Ξεκινάμε με τα δεδομένα: Οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο. Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου θα μπουν και πάλι στη μάχη του σταυρού, σε μία εκλογική αναμέτρηση (όποτε αυτή και αν διεξαχθεί) διεκδικώντας εκ νέου μία βουλευτική έδρα. Παράλληλα, δεν αναμένεται στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να συμμετέχει στον εκλογικό συνδυασμό της ΝΔ Αχαΐας ο πρώην βουλευτής και πέμπτος στη σειρά σταυροδοσίας των περασμένων εκλογών Αθανάσιος Νταβλούρος, που εδώ και καιρό έχει επιδοθεί σε μπαράζ δημοσιευμάτων κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι συζητήσεις εντείνονται σε σχέση με τα νέα ονόματα που φαίνεται πως "φλερτάρουν" με μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Ο κύκλος των πληροφοριών που διακινούνται στρέφεται γύρω από τον Φοίβο Μπεκίρη, αδελφό του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, πρώην Υφυπουργού και βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Μπεκίρη.

Πιθανή υποψηφιότητα στην Αχαΐα του κ. Μπεκίρη-που σημειωτέον είχε συζητηθεί και για τις εκλογές του 2019-θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε σχέση με τα ερωτήματα που προκύπτουν και για τις νέες πιθανές υποψηφιότητες.

Αν αυτό συμβεί η πολιτική "τράπουλα" στον Νομό ανακατεύεται και τότε πιθανοί νέοι υποψήφιοι θα "ξαναζυγίσουν" τα πράγματα προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ένα από τα ονόματα που αμέσως μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 μετρήθηκε ως εν δυνάμει νέος υποψήφιος βουλευτής, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. 

Αν και ο ίδιος ξορκίζει κάθε τέτοια συζήτηση, η εκλογική του επίδοση στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της μέχρι τώρα θητείας του, παραπέμπουν σε σχεδιασμό νέων πολιτικών στόχων. Θεωρείται δε βέβαιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οτι η απόφασή του θα εξαρτηθεί άμεσα από την θετική ή αρνητική απόφαση υποψηφιότητας του Φοίβου Μπεκίρη και των πολιτικών δεδομένων που θα προκύψουν την περίοδο που θα προκηρυχθούν οι εκλογές καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κινείται σε υψηλές ταχύτητες προώθησης του έργου του στην Περιφέρεια.

Τα ονόματα δύο ακόμη Αυτοδιοικητικών προσώπων συζητούνται έντονα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Νομό. Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο, οι οποίοι ωστόσο δεν "ανοίγουν τα χαρτιά τους" και κινούνται σε σταθερή αυτοδιοικητική τροχιά με προσήλωση στα καθήκοντά τους.

Χωρίς εκπλήξεις μέχρι στιγμής γίνεται η συζήτηση για την συμμετοχή γυναικών στο ψηφοδέλτιο. Ευσταθία Γιαννιά, Αθηνά Τραχήλη και Ελένη Ταπεινού και Έλενα Κονιδάρη εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του πεδίου των ενδιαφερόμενων αφού είχαν συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο των τελευταίων εκλογών.

 

Νίκος Αν. Σύφαντος

 

 

Διαβάστε επίσης