Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που έγινε στο κέντρο της Πάτρας. 

------------

Σε εξέλιξη η πορεία στην Πάτρα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν δύο συλλαλητήρια με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο, το ένα στις 10.30 το πρωί και το άλλο στις 7μμ, με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών, σωματείων και εκπροσώπων φορέων.

Να σημειωθεί, πως από την σημερινή απεργία με απόφαση της ΑΔΕΔΥ εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των υποψηφίων.

Συμμετέχει η Δημοτική Αρχή

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, συμμετέχουν, στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση αναφέρει  πως «δε θα επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της “εργασιακής ζούγκλας” που οραματίζονται. Λέμε ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα – Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της ζωής μας. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς μισθούς – εργασιακά δικαιώματα, λιγότερες ώρες εργασίας, χωρίς μείωση μισθών, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και το συνδικαλισμό».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνοντας πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις. «Η θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική στήριξη είναι τραγική και προδιαγράφετε ιδιαίτερα ζοφερή με νέο κύμα λουκέτων και έξαρσης της ανεργίας. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο», αναφέρει ο Εμπορικός.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στα ΜΜΕ, από 2μμ έως 6μμ.

Οι κινητοποιήσεις, ξεκίνησαν με συγκέντρωση και ομιλίες στην πλατεία Όλγας έξω από το εργασικό κέντρο της πόλης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Στο τέλος της πορείας βρίσκονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ καθώς στο κέντρο έχει "παγώσει" η κυκλοφορία οχημάτων, ενώ βρίσκεται σε επιφυλακή για την ομαλή ροή των κινητοποιήσεων στις οποίες μετέχει μεγάλος αριθμός πολιτών. 

 

Διαβάστε επίσης